Nóż do filetowania ryb Giesser 2285 21
  • Polecamy

Nóż do filetowania ryb, Giesser 21 cm

Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do twardości Rockwella 56 - 57. Wysoce wypolerowana powierzchnia zapewniająca najwyższą możliwą odporność na rdzę i trwałość ostrza. Szlifowanie ręczne dla doskonałej ostrości.

Standardowy plastikowy uchwyt wykonany ze szczególnie antypoślizgowego i przyjemnego w dotyku materiału (TPE). Dobrze ukształtowana broda zapewnia bezpieczne trzymanie i zmniejsza ryzyko poślizgnięcia dłoni podczas trzymania noża. Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 21 cm
  • Długość całkowita: 35,5 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze proste, wąskie i lekko elastyczne
  • Uchwyt z TPE, ergonomiczny, antypoślizgowy
  • Przeznaczenie: nóż do filetowania ryb
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski
  • Kod producenta: 2285 21
2285 21

Opis

Giętkość ostrza
Elastyczne
Oferta produktu
Polecamy
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
21

Specyficzne kody

ean13
4010303013191

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: