Nóż masarski, szwajcarskiej marki Victorinox z serii Swibo

Profesjonalny nóż masarski, z prostym, gładkim i szerokim ostrzem. Dostępny w różnych wariantach długości, od 21 do 31 cm. Idealny do porcjowania większych kawałków mięsa. Wszystkie szwajcarskie noże legendarnej marki Victorinox są wykonane ze stali nierdzewnej najwyższej jakości.

Uchwyt, rączka do noża zrobiona została z poliamidu, który ma wiele zalet. Jest bardzo wytrzymały na uderzenia, ma doskonałą sztywność oraz odporność na ścieranie. Ponad to, posiada wysoką udarność, co oznacza, że dłoń operatora noża jest w mniejszym stopniu wystawiona na przenoszone drgania i uderzenia. To przekłada się na mniejsze zmęczenie dłoni w trakcie wykonywania prac związanych z rozbiorem mięsa.

Wszystkie uchwyty do noży z serii Swibo są wykonane w kolorze jasno żółtym, co nie jest przypadkowe lecz jest to zamierzone działanie. Noże w tym kolorze są lepiej widoczne i łatwiejsze do zauważenia. Zdrowie i bezpieczeństwo jest dla nas najwyższym priorytetem. Poza tym, uchwyty noży Swibo są antypoślizgowe, a także odpowiednio formowane aby były ergonomiczne. To wszystko przekłada się na bezpieczną pracę z nożami i zmniejsza ryzyko ześlizgnięcia się dłoni na krawędź ostrza.

Najważniejsze cechy noża:

  • Dostępne długości ostrza: 21 cm, 24 cm, 26 cm, 29 cm, 31 cm, 31 cm
  • Całkowita długość noży: 36 cm, 39 cm, 41 cm, 44 cm, 46 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej, sztywne, gładki, proste i szerokie
  • Uchwyt z poliamidu, higieniczny, antypoślizgowy, ergonomiczny
  • Przeznaczenie: nóż masarski, nóż rzeźniczy, dla przemysłu mięsnego
  • Można myć w zmywarce
  • Sterylizacja w maksymalnych temperaturach do 110 stopni Celsjusza
5.8431.21

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
21
24
26
29
31

Specyficzne kody

ean13
7611160045393

16 innych produktów w tej samej kategorii: