Nóż trybownik półelastyczny Giesser 2505 13
  • Polecamy

Nóż do trybowania Giesser 13 cm

Nóż masarski do trybowania, ostrze zakrzywione, półelastyczne 13cm. Ostrze wypolerowane na wysoki połysk

Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowane próżniowo do twardości 56 - 57 stopni Rockwella. Wysoce polerowana powierzchnia zapewnia maksymalną odporność na rdzę i zachowanie krawędzi. Lekko zakrzywiony kształt. Zakrzywione i wąskie ostrze do ergonomicznej i przyjaznej dla nadgarstka pracy. Kształt ostrza ułatwia w szczególności cięcie ciągnące.

Półelastyczne ostrze przeznaczone do pracy w zakładach mięsnych, rzeźniach oraz masarniach. Idealny do oddzielania mięsa od kości, trybownik.

Uchwyt standardowy, wykonany z TPE, materiału wyjątkowo przyjemnego w dotyku. Rękojeść jest antypoślizgowa oraz ergonomiczna. Dobrze wyprofilowany nosek ochronny zapewnia pewny chwyt i zmniejsza ryzyko zsunięcia się ręki dzierżącej nóż.

Nóż z plastikową rączką:

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 13 cm
  • Całkowita długość noża: 27 cm
  • Ostrze ze stali chromowo-molibdenowej
  • Ostrze wypolerowane na wysoki połysk, lekko zakrzywione
  • Ostro zakończony czubek
  • Rękojeść z TPE, antypoślizgowa i ergonomiczna
  • Można myć w zmywarce
  • Przeznaczenie: trybownik, przemysł mięsny, rzeźnie i masarnie
  • Kod producenta: 2505 13
2505 13

Opis

Giętkość ostrza
Półelastyczne
Oferta produktu
Polecamy
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
13

Specyficzne kody

ean13
4010303000047

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: