Półelastyczny trybownik do mięsa, Victorinox Swibo

Nóż szwajcarskiej firmy Victorinox, legendarnej marki scyzoryków i noży oficerskich a także właściciel serii profesjonalnych noży Swibo.

Ostrze zostało wykonane ze stali nierdzewnej najwyższej jakości. Półelastyczne, wąskie i wygięte ostrze, zostało specjalnie zaprojektowane do trybowania mięsa w rzeźniach oraz w masarniach.

Uchwyt jest wykonany z tworzywa sztucznego, poliamidu, które posiada wiele pożądanych cech. Jest przede wszystkim wytrzymałe i odporne na uderzenia (posiada wysoką udarność), posiada doskonałą sztywność oraz jest odporne na ścieranie. Seria noży Swibo została specjalnie wyposażona w uchwyty w jaskrawym żółto pomarańczowym kolorze, które doskonale sprawdza się w ruchliwym środowisku pracy. Noże są widoczne i łatwe do zauważenia.

Dzięki wykorzystaniu stali nierdzewnej a także poliamidu, noże można myć w zmywarce a także sterylizować w temperaturze do 110 stopni Celsjusza.

Najważniejsze cechy noża:

  • Dostępne długości ostrza: 13 cm
  • Całkowita długość noży: 28 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej, półelastyczne, wąskie, wygięte
  • Czubek ostro zakończony
  • Uchwyt z poliamidu, higieniczny, antypoślizgowy, ergonomiczny
  • Przeznaczenie: trybownik, nóż ubojowy, do rzeźni i masarni
  • Można myć w zmywarce
  • Sterylizacja w maksymalnej temperaturze do 110 stopni Celsjusza
5.8404.13

Opis

Giętkość ostrza
Półelastyczne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
13

16 innych produktów w tej samej kategorii: