Nóż do filetowania ryb GIESSER

Nóż z ostrzem o długości 18 cm, niemieckiej marki Giesser. Wykonany ze stali chromowo-molibdenowej, hartowanej próżniowo do twardości 56-57 stopni w skali Rockwella. Wysoce wypolerowane ostrze jest zatopione w uchwycie wykonanym z TPE. Nóż jest bardzo higieniczny a dzięki dobrze wyprofilowanej i ergonomicznej rączce bardzo dobrze leży w dłoni. Ponad to, uchwyt posiada na swej powierzchni chropowatą strukturę i dzięki temu jest antypoślizgowy.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 18cm
  • Długość całkowita: 33 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze wąskie zakrzywione
  • Uchwyt z TPE, ergonomiczny, antypoślizgowy
  • Przeznaczenie: nóż do filetowania ryb
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski
  • Kod producenta: 2275 18
2275 18

Opis

Elastyczność ostrza
Elastyczne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
18

Specyficzne kody

ean13
4010303012958

16 innych produktów w tej samej kategorii: