Nóż rzeźniczy rozbierak Giesser 20 cm

Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowane próżniowo do twardości 56 - 57 stopni Rockwella. Wysoce polerowana powierzchnia zapewnia maksymalną odporność na rdzę i zachowanie krawędzi. Ręczny szlif zapewniający idealną ostrość.

Zakrzywione i wąskie ostrze do ergonomicznej i przyjaznej dla nadgarstka pracy. Kształt ostrza ułatwia w szczególności cięcie ciągnące.

Standardowa rękojeść z tworzywa sztucznego wykonana z wyjątkowo przyjemnego w dotyku materiału antypoślizgowego (TPE). Dobrze wyprofilowany nosek ochronny zapewnia pewny chwyt i zmniejsza ryzyko zsunięcia się ręki dzierżącej nóż.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 20 cm
  • Całkowita długość: 34 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze zakrzywione i twarde
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do trybowania, dla rzeźni i masarni
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski, żółty, czerwony, zielony
  • Kod producenta: 2005 20
2005 20

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
20

Specyficzne kody

ean13
4010303010206

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: