Nóż do steków Swibo

Specjalny nóż do krojenia steków i kotletów, szwajcarskiej marki Victorinox z serii Swibo. Ostrze zakrzywione ku górze na wzór arabskich i tureckich szabli bułatów. Wykonane ze stali nierdzewnej najwyższej jakości, gładkie i szlifowane stożkowo.

Noże, posiadają ergonomicznie zaprojektowane rękojeści, które są wykonane z tworzywa sztucznego, poliamidu. Materiał ten, ma wiele zalet. Przede wszystkim jest bardzo wytrzymały na uderzenia, jest sztywny i nie przenosi drgań. Wysoki poziom udarności oznacza dłuższą żywotność noży a ergonomiczny profil przekłada się na mniejsze uczucie zmęczenia dłoni w procesie krojenia mięsa.

Należy zwrócić uwagę na wykorzystany kolor uchwytów do noży. Celowo został wybrany jasno żółty, gdyż jest to kolor, który mocno rzuca się w oczy i jest łatwy do zauważenia. Jest to bardzo ważne, przede wszystkim w dużych zakładach mięsnych, rzeźniach i masarniach. Mocno odróżnia się od koloru czerwonego mięsa. Bezpieczeństwo pracy i zdrowie jest dla nas najwyższym priorytetem. Dodać trzeba, że uchwyty są antypoślizgowe i higieniczne. Noże mogą być myte w zmywarce oraz sterylizowane do temperatury 110 stopni Celsjusza.

Najważniejsze cechy produktu:

  • Dostępne długości ostrza: 26 cm
  • Całkowita długość noża: 41 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej, gładkie, zakrzywione ku górze
  • Rękojeść z poliamidu, higieniczna, antypoślizgowa, ergonomiczna
  • Przeznaczenie: nóż do steków, nóż do kotletów, dla przemysłu mięsnego
  • Można myć w zmywarce
  • Sterylizacja maksymalnie w temperaturze do 110 stopni Celsjusza
5.8434.26

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
26

11 innych produktów w tej samej kategorii: