Profesjonalny nóż do wędlin z zaokrąglonym czubkiem, 25 cm, Giesser

Idealny nóż z ostrzem przeznaczonym do krojenia wędlin, może być wykorzystany do ścinania kawałków kebaba. Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do twardości Rockwella 56 - 57. Wysoce wypolerowana powierzchnia zapewniająca najwyższą możliwą odporność na rdzę i trwałość ostrza. Szlifowanie ręczne dla doskonałej ostrości. Nóż posiada zaokrąglony czubek.

Standardowy plastikowy uchwyt wykonany ze szczególnie antypoślizgowego i przyjemnego w dotyku materiału (TPE). Dobrze ukształtowana osłona zapewnia bezpieczne trzymanie i zmniejsza ryzyko poślizgnięcia dłoni podczas trzymania noża.

Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 25 cm
  • Całkowita długość: 39
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze proste gładkie, polerowane na matowo
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do wędlin, kebaba
  • Kolor rączki: czarna, żółta, czerwona, niebieska, biała, brązowa, zielona
  • Kod producenta: 7705 25
7705 25

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
25

Specyficzne kody

ean13
4010303029352

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: