Długi nóż do kebaba lub salami, 30 cm, Giesser

Nóż o długim ostrzu i zaokrąglonym czubku, przeznaczony do krojenia kawałków kebaba lub wędlin, w szczególności salami. Ostrze posiada 30 cm długości, jest gładkie i zostało wykonane ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej, hartowanej próżniowo do twardości 56-57 stopni Rockwella. Matowo polerowana krawędź tnąca zapewnia optymalną odporność na rdzę. Aby mieć pewność, że każdy nóż jest idealnie naostrzony od samego początku, końcowe szlifowanie lub precyzyjne ostrzenie odbywa się ręcznie.

Uchwyt standardowy, wykonany z tworzywa sztucznego, przyjemnego w dotyku TPE. Rękojeść jest wyprofilowana ergonomicznie, jest antypoślizgowa, z noskiem zabezpieczającym przed przypadkowym ześlizgnięciem się dłoni na krawędź ostrza.

Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 30 cm
  • Długość całkowita: 44 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze twarde proste
  • Czubek zaokrąglony
  • Uchwyt z TPE, ergonomiczny, antypoślizgowy
  • Przeznaczenie: nóż do kebaba, nóż do salami i wędlin
  • Dostępne kolory: czarny
  • Kod producenta: 7905 30
7905 30

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
30

13 innych produktów w tej samej kategorii: