Kuty nóż do wędlin, ostrze 20 cm, GIESSER BestCut

Ostry nóż do krojenia wędlin, wykonany z jednego kawałka stali. Kuty nóż hartowany w procesie próżniowym do twardości Rockwella 56-57. Stal posiada dużą zawartość węgla(X55). Ponad to, aby uzyskać najwyższą możliwą odporność na rdzę i zwiększyć tym samym trwałość ostrza, powierzchnia została wypolerowana na wysoki połysk. Szlifowanie ręczne dla doskonałej ostrości.

Aksamitna w dotyku rękojeść z trzema nitami ze stali nierdzewnej pewnie leży w dłoni.  Materiał ten jest szczególnie odporny i wytrzymały do 200°C (krótki kontakt).

Uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 20 cm.
  • Długość całkowita z rączką: 26,7 cm.
  • Oznaczenie: 8670 20.
  • Dostępne kolory: czarny.
8670 20

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
20

16 innych produktów w tej samej kategorii: