Nóż do krojenia steków i kotletów

Nóż Cimeter idealny do krojenia steków i kotletów, z serii Fibrox, stworzone przez profesjonalistów dla profesjonalistów. Cimeter to rodzaj noża wzorowany na szabli o zakrzywionym ostrzu z krawędzią po wypukłej stronie.

Długości noża: 25 cm.

Wykonany ze stali nierdzewnej oraz poliamidu. Nóż posiada wysuniętą brodę dla zwiększonej ochrony dłoni przed przypadkowym ześlizgnięciem na ostrzę noża. Dzięki zastosowanym materiałom, nóż może być myty w zmywarce oraz sterylizowany maksymalnie w temperaturze do 110 stopni Celsjusza. Rękojeść jest chropowata i ergonomiczna, co sprawia, że nóż pewniej i lepiej trzyma się w dłoni w trakcie krojenia mięsa.

Najważniejsze cechy produktu:

  • Długość: 25 cm.
  • Ostrze wykonane ze stali nierdzewnej
  • Ostrze wygięte gładkie
  • Rękojeść z poliamidu, antypoślizgowa i higieniczna
  • Wysunięty jelec
  • Można myć w zmywarce
  • Sterylizacja maks. w temperaturze do 110 stopni Celsjusza.
5.7303.25

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
25
31
36

Specyficzne kody

ean13
7611160504074

Zobacz także

11 innych produktów w tej samej kategorii: