Nóż rozbiorowy rzeźniczy Giesser 22 cm

Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do twardości Rockwella 56 - 57. Wysoce wypolerowana powierzchnia zapewniająca najwyższą możliwą odporność na rdzę i trwałość ostrza. Szlifowanie ręczne dla doskonałej ostrości.

Standardowy plastikowy uchwyt wykonany ze szczególnie antypoślizgowego i przyjemnego w dotyku materiału (TPE). Dobrze ukształtowana osłona zapewnia bezpieczne trzymanie i zmniejsza ryzyko poślizgnięcia dłoni podczas trzymania noża.

Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 22 cm
  • Długość całkowita: 36 cm
  • Ostrze ze stali chromowo-molibdenowej
  • Ostrze zakrzywione ryflowane
  • Czubek ostry
  • Waga: 139 g
  • Oznaczenie: 2005 wwl 22
  • Przeznaczenie: nóż rozbiorowy, dla przemysłu mięsnego, rzeźniczy, masarski
  • Dostępne kolory: czarny, żółty, czerwony
2005 wwl 22

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze ryflowane
Długość ostrza (cm)
22

Specyficzne kody

ean13
4010303011678

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: