Końcówka do rękawa cukierniczego, standardowa 13 mm

Standardowe końcówki cukiernicze są okrągłe i jest to podstawowe wyposażenie – na pewno w każdej piekarni czy cukierni, ale także w kuchniach i placówkach gastronomicznych na całym świecie. Niezależnie od tego, czy chodzi o przysłowiową wisienkę na torcie, czy może o elegancką porcję puree ziemniaczanego – istnieje wiele kreatywnych możliwości wykorzystania okrągłych plastikowych dysz do gotowania i pieczenia.

Plastikowe końcówki cukiernicze – trwałe i praktyczne

Te okrągłe końcówki cukiernicze są wykonane z tworzywa sztucznego (PP) w kolorze kości słoniowej, które jest bezpieczne w kontakcie z żywnością. Dysze mają standardową wysokość ok. 6 cm.

Okrągłych plastikowych końcówek cukierniczych można zawsze używać z adapterem lub bez niego w torbie do wyciskania. Jeśli chcesz użyć adaptera, użyj XXL, który jest właściwy dla tych końcówek. Łatwiej jest pracować z adapterem, ponieważ w dowolnym momencie można używać różnych dysz do szprycowania bez konieczności uprzedniego opróżniania worka do szprycowania — dyszę można po prostu wymieniać w trakcie pracy.

Po użyciu dyszę najlepiej od razu umyć pod gorącą bieżącą wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Używając szczotki do czyszczenia końcówek. Dzięki temu, możesz mieć pewność, że okrągłe plastikowe dysze zostaną wyczyszczone w mgnieniu oka i będą gotowe do następnego użycia.

Dane techniczne:

Materiał: Tworzywo sztuczne (PP)
Kolor: kość słoniowa
Wysokość: ok. 6 cm
Kształt: Dysza okrągła XXL
Rozmiar (średnica): 13 mm
Bezpieczne do stosowania z żywnością tak
Odpowiedni adapter: XXL

30001.31113

16 innych produktów w tej samej kategorii: