Profesjonalny robot kuchenny do gotowania w próżni HotmixPro Master Breeze
Niesamowitą, unikalną cechą HotmixPRO Master jest możliwość tworzenia próżni w misie podczas pracy w warunkach mroźniczych!
Posiada mocny silnik (1500 W), zdolny do pracy z bardzo dużymi prędkościami (do 8 000 obr / min - podyktowany produktami mrożonymi) i może mrozić do -24°C (-11,2°F) z regulacją temperatury w stopniach (przyrosty 1°C).
Dzięki tym cechom HotmixPRO Master Breeze nadaje się do prawie każdego przepisu, takiego jak granity, lody, sorbety.
Co więcej, zawiera kilka rewolucyjnych funkcji, które naprawdę usprawnią Twój przepływ prac. Funkcje, takie jak funkcja WT, NEXT i programowalna pamięć na receptury.
- Mrożenie próżniowe lub siekanie może przynieść niesamowite rezultaty! Próżnia obniża temperaturę wrzenia, dzięki czemu smak i kolory składników pozostają niezmienione. Przydaje się przy produkcji lodów, granit i zimnych sosów. Tam, gdzie nie ma powietrza, nie ma tlenu, tam, gdzie nie ma tlenu, nie ma utleniania. Gwarantuje również stały ciężar właściwy i brak bakterii tlenowych (brak powietrza, brak bakterii tlenowych).
- Marynowanie w warunkach próżni chłodniczych to technika dająca niesamowite rezultaty. Podczas tworzenia próżni w misie, wszelkie powietrze zawarte w żywności zostanie również usunięte. Następnie, dzięki specjalnemu połączeniu, podczas stabilizacji ciśnienia atmosferycznego możliwe jest wprowadzenie gazu lub płynu w celu „namoczenia” preparatu, w dodatku w warunkach chłodniczych pozwalająć np. mięsu zachować nieskazitelny kolor i smak, w najlepszym możliwym procesie obróbki.
- Suszenie próżniowe to bardzo wydajna technika suszenia żywności, ponieważ nie są konieczne wysokie temperatury. W ten sposób lotne, wrażliwe na ciepło aromaty nie ulegną degradacji. Technikę tę można również wykorzystać do poprawienia „tekstury” - na przykład podczas suszenia bezy.
Te pomocne i wyjątkowe cechy wprowadzają nowy poziom komfortu w Twojej kuchni. W rzeczywistości obecność operatora nie jest już dłużej wymagana.
Wystarczy włożyć składniki do misy, wybrać przepis (jeden z 250 zapisanych fabrycznie lub własny) i nacisnąć przycisk START, aby przygotować wiele potraw.
Dzięki programowalnej pamięci i doskonałej kontroli temperatury HotmixPRO Master Breeze gwarantuje stałe, ustandaryzowane i optymalne efekty w przygotowywanych potrawach. Możesz nawet pozwolić swojemu personelowi obsługiwać urządzenie!
Dopóki używają twojego przepisu (i oczywiście tych samych składników), nikt nie będzie w stanie zauważyć różnicy. Możesz także udostępniać swoje przepisy znajomym, innym szefom kuchni lub innym restauracjom z Twojej sieci. Wystarczy znaleźć plik, skopiować go i wysłać jako załącznik do wiadomości e-mail. A dzięki funkcji WT rezultaty będą zawsze stałe, bez względu na początkową temperaturę i ilość składników.
Efekty, które uzyskasz dzięki HotmixPRO Master Breeze:
Oszczędzasz czas, będąc w stanie zrobić coś ważniejszego podczas pracy maszyny
Teoretycznie pozbywasz się błędu ludzkiego podczas najbardziej skomplikowanych przygotowań
Standaryzujesz jakość swoich przepisów
Jesteś mniej zestresowany, a Twoja praca jest lżejsza
HotmixPro Master Breeze, dzięki swoim niesamowitym funkcjom jest idealny do:
Siekania
Mieszania
Mielenia
Ubijania
Rozdrabniania
Ugniatania
Homogenizowania
Upłynniania
Ekstrakcji chlorofilu
Pasteryzacja na zimno
Bezpieczne przetwarzanie surowego mięsa na zimno
Przetwarzanie świeżych warzyw i owoców bez utraty koloru na zimno
Produkcja lodów na zimno
Produkcja granit na zimno
Chłodzenie na zimno
Aktywne schładzanie każdej gorącej potrawy na zimno
Emulsyfikacja w warunkach chłodniczych na zimno
Gotowanie w próżni
Redukowanie w próżni
Marynowanie w próżni
Suszenie w próżni
Z robotem kuchennym HotmixPro Master Breeze otrzymasz znakomite rezultaty
Zakres temperatur, z regulacją temperatury w stopniach
Zawsze doskonałe rezultaty, mrożenie do -24 ° C (-11,2 ° F) bez względu na początkową ilość i temperaturę składników, dzięki specjalnej funkcji WT (Wait Temperature), która umożliwia użytkownikowi uruchomienie timera dopiero po osiągnięciu wybranej temperatury
Od 0 do 8'000 obr / min, z 26 różnymi prędkościami pomiędzy, dzięki mocnym profesjonalnym silnikom o mocy 1500W
Możliwość zapisywania własnych przepisów i wysyłania ich e-mailem. Ponad 400 wstępnie zapisanych przepisów na karcie SD
Ustawianie kolejnych kroków w recepturze, aby użytkownik dokładnie wiedział jak wykonać dany przepis
Ciągła praca do 12 godzin, dzięki TURBO AIR MOTOR SYSTEM
Wyświetlanie informacji autodiagnostycznych, ładowanie nowych programów przez Internet
Silnik nigdy nie jest przeciążony. Receptury są zawsze kompletne dzięki dynamicznemu systemowi zabezpieczenia termicznego silnika. Gdy silnik jest zbyt obciążony, oprogramowanie automatycznie zatrzymuje go na kilka sekund, podczas gdy wszystkie inne funkcje operacyjne są nadal włączone. Potem znowu zaczyna działać. Czas zatrzymania i pracy może się różnić w zależności od rzeczywistej temperatury silnika w tym momencie
Dane techniczne:
Maksymalna pojemność misy | 2 litry |
Ilość obr./min. | 0 - 8'000 obr./min. |
Liczba dostępnych prędkości | 26 |
Maksymalny czas pracy ciągłej | 4 godziny |
Zakres temperatur | z temperatury otoczenia do -24°C |
Zasilanie | 220V 50/60Hz |
Moc kompresora | 250W |
Moc silnika | 1500W |
Moc pompy i próżnia | Próżnia 80-90% |
Maksymalna moc całkowita | 1850W |
Karta SD | Tak |
Obudowa | Stal nierdzewna |
Waga netto | 30kg |
Akcesoria | Ostrza, mieszadło, pokrywa z kubkiem z miarką, skrobak, ubijaczka, podstawa do sous-vide |