Nóż rozbiorowy, ostrze ryflowane 20 cm, GIESSER 2005 wwl 20

Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do twardości Rockwella 56 - 57.
Wysoce wypolerowana powierzchnia zapewniająca najwyższą możliwą odporność na rdzę i trwałość ostrza. Szlifowanie ręczne dla doskonałej ostrości. Ostrze ryflowane.

Standardowy plastikowy uchwyt wykonany ze szczególnie antypoślizgowego i przyjemnego w dotyku materiału (TPE). Posiada wyprofilowany nosek, który zmniejsza ryzyko zsunięcia się dłoni na krawędź ostrza.

Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 20 cm
  • Długość całkowita z rączką : 34 cm.
  • Rączka z TPE, ergonomiczna
  • Waga : 124 g.
  • Przeznaczenie: nóż dla przemysłu mięsnego, rzeźni i masarni
  • Dostępne kolory: czarny, żółty, niebieski, czerwony.
  • Oznaczenie : 2005 wwl 20.
2005 wwl 20

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze ryflowane
Długość ostrza (cm)
20

Specyficzne kody

ean13
4010303010237

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: