Nóż rzeźniczy rozbiorowy Giesser 25 cm

Wykonany z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej ryflowanej na całej długości ostrza, nóż przeznaczony do rozbioru mięsa. Ostrze jest hartowane w procesie próżniowym do twardości 56-57 Rockwella. Wysoce wypolerowana powierzchnia zapewniająca najwyższą możliwą odporność na rdzę i trwałość ostrza. Szlifowanie ręczne dla doskonałej ostrości.

Dzięki zastosowanemu ryflowaniu krojone mięso nie przykleja się do noża i łatwiej jest kroić je na kawałki. Standardowy plastikowy uchwyt wykonany ze szczególnie antypoślizgowego i przyjemnego w dotyku materiału (TPE). Dobrze ukształtowana osłona zapewnia bezpieczne trzymanie i zmniejsza ryzyko poślizgnięcia dłoni podczas trzymania noża.

Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 25 cm.
  • Długość całkowita z rączką: 39 cm.
  • Uchwyt z TPE, ergonomiczny
  • Waga: 148 g.
  • Oznaczenie: 2005 wwl 25.
  • Przeznaczenie: nóż rozbiorowy dla rzeźni i masarni.
  • Dostępne kolory: czarny, żółty, niebieski, czerwony.
2005 wwl 25

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze ryflowane
Długość ostrza (cm)
25

Specyficzne kody

ean13
4010303010244

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: