Nóż do wędlin z krawędzią ząbkowaną, 21 cm, Giesser

Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowane próżniowo do twardości 56 - 57 stopni Rockwella. Matowo polerowana krawędź tnąca zapewnia optymalną odporność na rdzę. Dzięki regularnym falom wzdłuż krawędzi tnącej nóż tnie bezpiecznie i przechodzi przez wszystko, co ma zostać pocięte. Odstęp między falami (od szczytu do szczytu) wynosi 6 mm.

Standardowa rękojeść z tworzywa sztucznego wykonana z wyjątkowo przyjemnego w dotyku materiału antypoślizgowego (TPE). Dobrze wyprofilowany nosek ochronny zapewnia pewny chwyt i zmniejsza ryzyko zsunięcia się ręki dzierżącej nóż.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 21 cm
  • Całkowita długość: 35
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze proste ząbkowane, polerowane na pół matowo
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do wędlin, chleba
  • Kolor rączki: czarna, żółta
  • Kod producenta: 7305 w 21
7305 w 21

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze ząbkowane
Długość ostrza (cm)
21

Specyficzne kody

ean13
4010303027402

16 innych produktów w tej samej kategorii: