Elastyczny nóż do filetowania, Giesser 18 cm

Nóż niemieckiej marki Giesser, przeznaczony do filetowania mięsa lub ryb. Nóż posiada elastyczne ostrze wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, chromowo-molibdenowej.

  • Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej
  • Matowy polerowany
  • Bardzo elastyczne ostrze
  • Do filetowania ryb i krojenia na cienkie plastry mięsa
  • Idealna również do obierania kawałków mięsa
  • Ergonomiczna i antypoślizgowa rękojeść z tworzywa sztucznego

Rękojeść wykonana z przyjemnego w dotyku i antypoślizgowego materiału TPE. Ergonomiczna forma oraz nosek zapewniają bezpieczniejszą pracę z nożem i zmniejszają ryzyko ześlizgnięcia się dłoni na krawędź ostrza.

Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 18cm
  • Długość całkowita: 32,5 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze elastyczne, proste
  • Uchwyt z TPE, ergonomiczny, antypoślizgowy
  • Przeznaczenie: nóż do filetowania mięsa i ryb
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski, żółty
  • Kod producenta: 7365 18
7365 18

Opis

Giętkość ostrza
Elastyczne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
18

Specyficzne kody

ean13
4010303028157

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: