Nóż rzeźniczy blokowy GIESSER 26 cm

Nóż z szerokim ostrzem wykonanym ze stali chromowo-molibdenowej hartowanym próżniowo do twardości 56 - 57 stopni Rockwella. Polerowane na wysoki połysk zapewnia jeszcze lepszą odporność przed rdzą. Blatownik przeznaczony dla przemysłu mięsnego, rzeźni oraz masarni. Posiada szerokie ostrze, wyższe od noska uchwytu.

  • Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej
  • Wypolerowany na wysoki połysk
  • Szeroki kształt
  • Mocne ostrze
  • Ergonomiczna i antypoślizgowa rękojeść z tworzywa sztucznego

Standardowa rękojeść z tworzywa sztucznego wykonana z wyjątkowo przyjemnego w dotyku materiału antypoślizgowego (TPE). Dobrze wyprofilowany nosek ochronny zapewnia pewny chwyt i zmniejsza ryzyko zsunięcia się ręki dzierżącej nóż.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Wszystkie uchwyty oprócz drewna. Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 26 cm
  • Długość całkowita : 40 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze szerokie, proste wypolerowane na wysoki połysk
  • Uchwyt TPE, ergonomiczny, antypoślizgowy
  • Dostępny kolor: czarny
  • Kod producenta: 5065 26
5065 26

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
26

16 innych produktów w tej samej kategorii: