Specjalistyczny nóż masarski do jelit, Giesser 16 cm

Nóż z zakrzywionym ostrzem i plastikowym czubkiem, które chroni przed perforacją jelit. Ostrze długie na 16 cm jest wykonane ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej. Czubek i rączka wykonane z tego samego tworzywa sztucznego TPE. Uchwyt posiada chropowatą strukturę i jest ergonomicznie uformowany, co zapewnia wygodę w operowaniu nożem ale także ma właściwości antypoślizgowe. Nosek przy uchwycie chroni przed przypadkowym ześlizgnięciem się dłoni na krawędź ostrza, co także wpływa na bezpieczeństwo użytkowania.

  • Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej
  • Zakrzywiony kształt ostrza
  • Czubek zakończony plastikową wypustką
  • Ergonomiczna i antypoślizgowa rękojeść z tworzywa sztucznego

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 16 cm
  • Długość całkowita: 30 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze twarde, zakrzywione
  • Czubek zakończony plastikową wypustką
  • Uchwyt z TPE, ergonomiczny, antypoślizgowy
  • Przeznaczenie: nóż do jelit, nóż masarski
  • Dostępne kolory: czarny
  • Kod producenta: 3425 16
3425 16

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
16

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: