Profesjonalny ostry trybownik, 18 cm, Giesser

Nóż przeznaczony do krojenia mięsa, ostry trybownik z ostrzem wykrzywionym i szerokim o długości 18 cm. Ostrze zostało zahartowane w próżni do 56-57 stopni Rockwella i dodatkowo wypolerowane na wysoki połysk co zapewnia lepszą ochronę przed korozją a także zachowuje krawędź ostrza. Nóż polecany jest dla przemysłu mięsnego, rzeźni oraz masarni ale sprawdzi się równie dobrze w warunkach domowych lub w sklepach mięsnych i gastronomii.

Uchwyt wykonany z tworzywa sztucznego TPE, ergonomiczny z drobną strukturą na powierzchni, która posiada właściwości antypoślizgowe. Wysunięty nosek wprowadza dodatkową ochronę dłoni przed przypadkowym ześlizgnięciem się na krawędź ostrza.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 18 cm
  • Całkowita długość: 32 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze zakrzywione, twarde i szerokie
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do trybowania, dla rzeźni i masarni
  • Dostępne kolory: czarny, żółty
  • Kod producenta: 2605 18
2605 18

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
18

Specyficzne kody

ean13
4010303013757

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: