Profesjonalny nóż do trybowania 13 cm

Nóż przeznaczony do oddzielania mięsa od kości, profesjonalny z ergonomiczną rączką. Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do twardości Rockwella 56 - 57. Wysoce wypolerowana matowa powierzchnia zapewniająca najwyższą możliwą odporność na rdzę.

Uchwyt składa się z dwóch elementów. Wewnętrzny - czerwony rdzeń zapewnia stabilność uchwytu. Zewnętrzna powłoka wykonana jest ze szczególnie miękkiego tworzywa sztucznego.

Rękojeść z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodna z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej.

Najważniejsze cechy noża:

  • Nóż trybownik, ostrze polerowane na wysoki połysk.
  • Ostrze wykrzywione, elastyczne.
  • Długość ostrza 13 cm.
  • Długość całkowita z rączką : 26,5 cm.
  • Waga : 96 g.
  • Dostępne kolory: czarny, żółty, czerwony, niebieski.
  • Oznaczenie : 11250 13
11250 13

Opis

Giętkość ostrza
Elastyczne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
13

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: