Robot kuchenny do gotowania próżniowego HotmixPro Master XL

Niesamowitą, unikalną cechą HotmixPRO Master XL jest możliwość tworzenia próżni w misie podczas pracy oraz powiększona misa do 3 litrów objętości roboczej.

Posiada mocny silnik (1800 W), zdolny do pracy z bardzo dużymi prędkościami (do 16 000 obr / min) i może podgrzewać do 190 ° C (374 ° F) z regulacją temperatury w stopniach (przyrosty 1°C).

Dzięki tym cechom HotmixPRO Master XL nadaje się do prawie każdego przepisu, takiego jak kremy, dżemy, sosy, ciasta, redukcje… jego wysokie temperatury pozwalają nawet na karmelizację cukrów!

Co więcej, zawiera kilka rewolucyjnych funkcji, które naprawdę usprawnią Twój przepływ pracy. Funkcje, takie jak funkcja WT, NEXT i programowalna pamięć na receptury.

  • Gotowanie próżniowe lub siekanie może przynieść niesamowite rezultaty! Próżnia obniża temperaturę wrzenia, dzięki czemu smak i kolory składników pozostają niezmienione. Przydaje się przy produkcji sosów i wszelkich kremów. Tam, gdzie nie ma powietrza, nie ma tlenu, tam, gdzie nie ma tlenu, nie ma utleniania. Gwarantuje również stały ciężar właściwy i brak bakterii tlenowych (brak powietrza, brak bakterii tlenowych).
  • Redukowanie w próżni prowadzi do zintensyfikowania smaku Twoich receptur dzięki niskim temperaturom. Koncentruje smaki składników w procesie, który nie zmienia koloru, a lotne składniki aromatyczne nie giną.
  • Marynowanie w warunkach próżni to technika dająca niesamowite rezultaty. Podczas tworzenia próżni w misie, wszelkie powietrze zawarte w żywności zostanie również usunięte. Następnie, dzięki specjalnemu połączeniu, podczas stabilizacji ciśnienia atmosferycznego możliwe jest wprowadzenie gazu lub płynu w celu „namoczenia” preparatu.
  • Suszenie próżniowe to bardzo wydajna technika suszenia żywności, ponieważ nie są konieczne wysokie temperatury. W ten sposób lotne, wrażliwe na ciepło aromaty nie ulegną degradacji. Technikę tę można również wykorzystać do poprawienia „tekstury” - na przykład podczas suszenia bezy.

Te pomocne - i wyjątkowe - cechy wprowadzają nowy poziom komfortu w Twojej kuchni: w rzeczywistości obecność operatora nie jest już dłużej wymagana.

Wystarczy włożyć składniki do misy, wybrać przepis (jeden z 250 zapisanych fabrycznie lub własny) i nacisnąć przycisk START, aby przygotować wiele potraw.

Dzięki programowalnej pamięci i doskonałej kontroli temperatury robot HotmixPRO Master XL gwarantuje stałe, ustandaryzowane i optymalne efekty w przygotowywanych potrawach.

Możesz nawet pozwolić swojemu personelowi obsługiwać urządzenie!

Dopóki używają twojego przepisu (i oczywiście tych samych składników), nikt nie będzie w stanie zauważyć różnicy. Możesz także udostępniać swoje przepisy znajomym, innym szefom kuchni lub innym restauracjom z Twojej sieci.

Wystarczy znaleźć plik, skopiować go i wysłać jako załącznik do wiadomości e-mail. A dzięki funkcji WT rezultaty będą zawsze stałe, bez względu na początkową temperaturę i ilość składników.

Tak więc, w kilku słowach, oto efekty, które uzyskasz dzięki HotmixPRO Master XL:

  • Oszczędzasz czas, będąc w stanie zrobić coś ważniejszego podczas pracy maszyny

  • Teoretycznie pozbywasz się błędu ludzkiego podczas najbardziej skomplikowanych przygotowań

  • Standaryzujesz jakość swoich przepisów

  • Jesteś mniej zestresowany, a Twoja praca jest lżejsza

Robot kuchenny HotmixPro Master XL, dzięki swoim niesamowitym funkcjom jest idealny do:

  • Siekania

  • Mieszania

  • Mielenia

  • Ubijania

  • Rozdrabniania

  • Ugniatania

  • Homogenizowania

  • Upłynniania

  • Ekstrakcji chlorofilu

  • Sous vide na gorąco

  • Duszenia na gorąco

  • Kandyzowania na gorąco

  • Prażenia na gorąco

  • Karmelizowanie na gorąco

  • Temperowanie czekolady na gorąco

  • Gotowanie na parze na gorąco

  • Rumienienie/Przypiekanie na gorąco

  • Redukcja na gorąco

  • Gotowanie na gorąco

  • Gotowanie w próżni

  • Redukowanie w próżni

  • Marynowanie w próżni

  • Suszenie w próżni

  • i wiele więcej...

Otrzymasz znakomite rezultaty z robotem kuchennym HotmixPro Master XL

  • Zakres temperatur, z regulacją temperatury w stopniach;

  • Zawsze doskonałe rezultaty, do + 190 ° C (75 ° 374 ° F). bez względu na początkową ilość i temperaturę składników, dzięki specjalnej funkcji WT (Wait Temperature), która umożliwia użytkownikowi uruchomienie timera dopiero po osiągnięciu wybranej temperatury;

  • Od 0 do 16'000 obr / min, z 26 różnymi prędkościami pomiędzy, dzięki mocnym profesjonalnym silnikom o mocy 1800W;

  • Możliwość zapisywania własnych przepisów i wysyłania ich e-mailem. Ponad 400 wstępnie zapisanych przepisów na karcie SD;

  • Ustawianie kolejnych kroków w recepturze, aby użytkownik dokładnie wiedział jak wykonać dany przepis.

  • Ciągła praca do 12 godzin, dzięki TURBO AIR MOTOR SYSTEM.

  • Wyświetlanie informacji autodiagnostycznych, ładowanie nowych programów przez Internet;

  • Silnik nigdy nie jest przeciążony. Receptury są zawsze kompletne dzięki dynamicznemu systemowi zabezpieczenia termicznego silnika. Gdy silnik jest zbyt obciążony, oprogramowanie automatycznie zatrzymuje go na kilka sekund, podczas gdy wszystkie inne funkcje operacyjne są nadal włączone. Potem znowu zaczyna działać. Czas zatrzymania i pracy może się różnić w zależności od rzeczywistej temperatury silnika w tym momencie.

Dane techniczne:

Maksymalna pojemność misy:3 litry
Ilość obr./min.:0 - 16'000 obr./min.
Liczba dostępnych prędkości:26
Maksymalny czas pracy ciągłej:12 godzin
Zakres temperatur:24°C do +190°C
Zasilanie:220V 50/60Hz
Moc grzałki:1500W
Moc silnika:1800W - TAMS (Turbo Air Motor System)
Moc pompy i próżnia:100W | 15 - Próżnia 98% - punkt wrzenia 15°C
Maksymalna moc całkowita:3400W
Karta SD:Tak
Obudowa:Stal nierdzewna
Waga netto:20kg
Akcesoria:Ostrza, mieszadło, pokrywa z kubkiem z miarką, skrobak, ubijaczka, podstawa do sous-vide
HM3-MSTXL

Zobacz także

15 innych produktów w tej samej kategorii: