Profesjonalny robot kuchenny do gotowania w próżni HotmixPro Master Breeze

Niesamowitą, unikalną cechą HotmixPRO Master jest możliwość tworzenia próżni w misie podczas pracy w warunkach mroźniczych!

Posiada mocny silnik (1500 W), zdolny do pracy z bardzo dużymi prędkościami (do 8 000 obr / min - podyktowany produktami mrożonymi) i może mrozić do -24°C (-11,2°F) z regulacją temperatury w stopniach (przyrosty 1°C).

Dzięki tym cechom HotmixPRO Master Breeze nadaje się do prawie każdego przepisu, takiego jak granity, lody, sorbety.

Co więcej, zawiera kilka rewolucyjnych funkcji, które naprawdę usprawnią Twój przepływ prac. Funkcje, takie jak funkcja WT, NEXT i programowalna pamięć na receptury.

  • Mrożenie próżniowe lub siekanie  może przynieść niesamowite rezultaty! Próżnia obniża temperaturę wrzenia, dzięki czemu smak i kolory składników pozostają niezmienione. Przydaje się przy produkcji lodów, granit i zimnych sosów. Tam, gdzie nie ma powietrza, nie ma tlenu, tam, gdzie nie ma tlenu, nie ma utleniania. Gwarantuje również stały ciężar właściwy i brak bakterii tlenowych (brak powietrza, brak bakterii tlenowych).
  • Marynowanie w warunkach próżni chłodniczych  to technika dająca niesamowite rezultaty. Podczas tworzenia próżni w misie, wszelkie powietrze zawarte w żywności zostanie również usunięte. Następnie, dzięki specjalnemu połączeniu, podczas stabilizacji ciśnienia atmosferycznego możliwe jest wprowadzenie gazu lub płynu w celu „namoczenia” preparatu, w dodatku w warunkach chłodniczych pozwalająć np. mięsu zachować nieskazitelny kolor i smak, w najlepszym możliwym procesie obróbki.
  • Suszenie próżniowe  to bardzo wydajna technika suszenia żywności, ponieważ nie są konieczne wysokie temperatury. W ten sposób lotne, wrażliwe na ciepło aromaty nie ulegną degradacji. Technikę tę można również wykorzystać do poprawienia „tekstury” - na przykład podczas suszenia bezy.

Te pomocne i wyjątkowe cechy wprowadzają nowy poziom komfortu w Twojej kuchni. W rzeczywistości obecność operatora nie jest już dłużej wymagana.

Wystarczy włożyć składniki do misy, wybrać przepis (jeden z 250 zapisanych fabrycznie lub własny) i nacisnąć przycisk START, aby przygotować wiele potraw.

Dzięki programowalnej pamięci i doskonałej kontroli temperatury HotmixPRO Master Breeze gwarantuje stałe, ustandaryzowane i optymalne efekty w przygotowywanych potrawach. Możesz nawet pozwolić swojemu personelowi obsługiwać urządzenie!

Dopóki używają twojego przepisu (i oczywiście tych samych składników), nikt nie będzie w stanie zauważyć różnicy. Możesz także udostępniać swoje przepisy znajomym, innym szefom kuchni lub innym restauracjom z Twojej sieci.  Wystarczy znaleźć plik, skopiować go i wysłać jako załącznik do wiadomości e-mail. A dzięki  funkcji WT  rezultaty będą zawsze stałe, bez względu na początkową temperaturę i ilość składników.

Efekty, które uzyskasz dzięki HotmixPRO Master Breeze:

  • Oszczędzasz czas, będąc w stanie zrobić coś ważniejszego podczas pracy maszyny

  • Teoretycznie pozbywasz się błędu ludzkiego podczas najbardziej skomplikowanych przygotowań

  • Standaryzujesz jakość swoich przepisów

  • Jesteś mniej zestresowany, a Twoja praca jest lżejsza

HotmixPro Master Breeze, dzięki swoim niesamowitym funkcjom jest idealny do:

  • Siekania

  • Mieszania

  • Mielenia

  • Ubijania

  • Rozdrabniania

  • Ugniatania

  • Homogenizowania

  • Upłynniania

  • Ekstrakcji chlorofilu

  • Pasteryzacja na zimno 

  • Bezpieczne przetwarzanie surowego mięsa na zimno 

  • Przetwarzanie świeżych warzyw i owoców bez utraty koloru na zimno 

  • Produkcja lodów na zimno 

  • Produkcja granit na zimno 

  • Chłodzenie na zimno 

  • Aktywne schładzanie każdej gorącej potrawy na zimno 

  • Emulsyfikacja w warunkach chłodniczych na zimno 

  • Gotowanie w próżni 

  • Redukowanie w próżni 

  • Marynowanie w próżni 

  • Suszenie w próżni 

Z robotem kuchennym HotmixPro Master Breeze otrzymasz znakomite rezultaty

  • Zakres temperatur, z regulacją temperatury w stopniach

  • Zawsze doskonałe rezultaty, mrożenie do -24 ° C (-11,2 ° F) bez względu na początkową ilość i temperaturę składników, dzięki specjalnej  funkcji WT  (Wait Temperature), która umożliwia użytkownikowi uruchomienie timera dopiero po osiągnięciu wybranej temperatury

  • Od 0 do 8'000 obr / min, z 26 różnymi prędkościami pomiędzy, dzięki mocnym profesjonalnym silnikom o mocy 1500W

  • Możliwość zapisywania własnych przepisów i wysyłania ich e-mailem. Ponad 400 wstępnie zapisanych przepisów na karcie SD

  • Ustawianie kolejnych kroków w recepturze, aby użytkownik dokładnie wiedział jak wykonać dany przepis

  • Ciągła praca do 12 godzin, dzięki TURBO AIR MOTOR SYSTEM

  • Wyświetlanie informacji autodiagnostycznych, ładowanie nowych programów przez Internet

  • Silnik nigdy nie jest przeciążony. Receptury są zawsze kompletne dzięki dynamicznemu systemowi zabezpieczenia termicznego silnika. Gdy silnik jest zbyt obciążony, oprogramowanie automatycznie zatrzymuje go na kilka sekund, podczas gdy wszystkie inne funkcje operacyjne są nadal włączone. Potem znowu zaczyna działać. Czas zatrzymania i pracy może się różnić w zależności od rzeczywistej temperatury silnika w tym momencie

Dane techniczne:

Maksymalna pojemność misy2 litry
Ilość obr./min.0 - 8'000 obr./min.
Liczba dostępnych prędkości26
Maksymalny czas pracy ciągłej4 godziny
Zakres temperaturz temperatury otoczenia do -24°C
Zasilanie220V 50/60Hz
Moc kompresora250W
Moc silnika1500W 
Moc pompy i próżniaPróżnia 80-90%
Maksymalna moc całkowita1850W
Karta SDTak
ObudowaStal nierdzewna
Waga netto30kg
AkcesoriaOstrza, mieszadło, pokrywa z kubkiem z miarką, skrobak, ubijaczka, podstawa do sous-vide
HM2-MSTBR

Zobacz także

15 innych produktów w tej samej kategorii: