Termometr spożywczy testo 103 ma niewiele ponad 11 cm, dzięki czemu jest najmniejszym składanym termometrem do żywności w swojej klasie.
Czas realizacji 1-10 dni roboczych
Indeks: 0572 1752
2-kanałowy rejestrator temperatury z czujnikiem wewnętrznym (NT zewn.gniazdemsondy (NTC).
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury z czujnikiem wewnętrznym (NTC) i zewn. gniazdem sondy (NTC):
Zakres dostawy: rejestrator temperatury i wilgotności testo 175-T2 z czujnikiem wewnętrznym (NTC) i zewnętrznym gniazdem sondy (NTC), uchwytem ściennym, bateriami i fabrycznym protokołem kalibracyjnym.
Opis produktu
Dodatkowo, oprócz monitorowania i dokumentacji temperatury powietrza w chłodniach i mroźniach rejestrator testo 175-T2 monitoruje temperaturę produktów. Testo 175-T2 wyposażony jest w wejście zewnętrznego czujnika (NTC), za pomocą którego, przy użyciu sondy do żywności można zmierzyć temperaturę wewnątrz produktu lub pomiędzy opakowaniami głęboko zamrożonych produktów. Podobnie jak wszystkie rejestratory Testo do zastosowań w sektorze spożywczym, rejestrator testo 175-T2 jest testowany zgodnie z EN 12830 przez Sekcję Testową ATP w TÜV Süd dla celów HACCP.
Odczyt danych pomiarowych na PC może następować zarówno poprzez kabel USB jak i przez (opcjonalnie dostępną) kartę SD.
Dane techniczne:
- kanały: 1 wewnętrzny, 1 zewnętrzny
- typ czujnika: NTC
- zakres pomiarowy:
-35…+55 °C wewnętrzny
-40…+120 °C zewnętrzny
- dokładność:
wewnętrzny: ±0,5 °C (-35…+55 °C)
zewnętrzny: ±0,3 °C (-40…+120 °C)
- rozdzielczość: 0,1 °C
- wymiary: 89 x 53 x 27 mm
- temperatura pracy: -35…+55 °C
- temperatura składowania: -35…+55 °C
- klasa zabezpieczenia: IP65
- standard: EN 12830
- gwarancja: 2 lata
- krok pomiarowy: 10 sek. - 24 godz. (dowolnie ustawiany)
- typ baterii: 3 x AIMn typ AAA lub Energizer
- żywotność baterii: 3 lata (przy kroku pomiarowym 15 min, +25°C)
- pamięć: 1 000 000 odczytów
Przykładowe sondy temperatury (testo 175-T2):
1. sonda NTC – sonda z osłoną aluminiową (IP65), kabel 2,4m, zakres: -30…+90oC
nr kat.0628 7503, cena netto: 159,00 zł
2. sonda NTC – sonda penetracyjna, z kablem wstęgowym 2m, zakres: -40…+125oC
2-kanałowy rejestrator temperatury z czujnikiem wewnętrznym (NT zewn.gniazdemsondy (NTC).
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Termometr spożywczy testo 103 ma niewiele ponad 11 cm, dzięki czemu jest najmniejszym składanym termometrem do żywności w swojej klasie.
Czas realizacji 1-10 dni roboczych
Termometr spożywczy testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu. Sonda do żywności mrożonej.
Czas realizacji 1 -10 dni roboczych
Wodoodporny termometr do żywności testo 104 charakteryzuje się wytrzymałym, metalowym mechanizmem składania sondy, pokrytą gumą , antypoślizgową powłoką rękojeści oraz precyzyjnym, stabilnym sensorem temperatury. Idealny termometr HACCP do kontroli bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym.
Czas realizacji z magazynu lub w ciągu 3 dni roboczych.
Miernik do pomiaru temperatury - zakres pomiarowy - 50.....+300°C. Zgodny z HACCP oraz normą EN (IP67). Wodoodporny termometr do żywności.
Czas realizacji : z magazynu lub w ciągu 3 dni roboczych.
Kontrola jakości dostaw, produkcja, przetwarzanie i magazynowanie żywności - pirometr testo 104 -IR dzięki szybkiemu pomiarowi temperatury na podczerwień , umożliwia kontrolę bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym i sektorze gastronomicznym.
Czas realizacji : z magazynu lub w ciągu 3 dni roboczych.
1-kanałowy przyrząd do pomiaru temperatury (NTC). Ten przyrząd wymaga podłączonej sondy do poprawnego działania.
Czas realizacji 1 -10 dni roboczych
Termometr spożywczy testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu. Sonda do żywności mrożonej.
Czas realizacji 1 -10 dni roboczych
Termometr spożywczy testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu. Sonda do żywności mrożonej.
Czas realizacji 1 -10 dni roboczych
Szybki, dokładny przyrząd do pomiaru temperatury testo 926 - dla sektora spożywczego. Opcjonalny futerał ochronny TopSafe czyni przyrząd odpornym na zabrudzenia i dzięki temu jest on idealny do zastosowań w wielkich kuchniach, hotelach, restauracjach i w przemyśle spożywczym.
Czas realizacji 1 -10 dni roboczych
Wytrzymały przyrząd do pomiaru pH/°C w żwyności z automatyczną kompensacją temperatury. Końcówka pomiarowa może być wymieniana przez użytkownika. Zastosowanie diafragmy ze szczelinkami (a nie z porami), czyni sondę odporną na mikrocząsteczki "biozabrudzeń" z przemysłu spożywczego i farmaceutycznego.
Czas realizacji : dostępny z magazynu.
Wytrzymały przyrząd do pomiaru pH/°C w żwyności z automatyczną kompensacją temperatury. Końcówka pomiarowa może być wymieniana przez użytkownika. Zastosowanie diafragmy ze szczelinkami (a nie z porami), czyni sondę odporną na mikrocząsteczki "biozabrudzeń" z przemysłu spożywczego i farmaceutycznego.
Czas realizacji 1 -10 dni roboczych
Przyrząd pomiarowy do mierzenia poziomu pH w substancjach lepkich, na przykład galaretki, kremy, mięso, sery, owoce...
: Dostępny z magazynu.
Kompaktowy miernik do badania temperatury i pH w cieczach i produktach półstałych/lepkich.
Czas realizacji : dostępny z magazynu.
Przyrząd pomiarowy, końcówka sondy do pomiaru pomziomu pH w substancjach lepkich, zbiornik z żelem do przechowywania, roztwór buforowy pH4+7 250ml, futerał TopSafe uchwyt ścienny/do paska i walizka aluminiowa.
Czas realizacji : dostępny z magazynu lub w ciągu 3 dni roboczych.
Termometr spożywczy testo 106 zestaw, to praktyczny i wiarygodny przyrząd pomiarowy. Termometr z sondą testo 106, spełniający normę EN 13485 i HACCAP jest nieodzownym miernikiem do kontroli bezpieczeństwa żywności.
Czas realizacji : z magazynu lub w ciągu 3 dni roboczych.
Termometr testo 106 – praktyczny i wiarygodny pomiar temperatury produktów spożywczych podczas produkcji, transportu i odbioru towaru. To niezawodne narzędzie pomiarowe, nieodzowne w kuchniach przemysłowych, restauracjach, supermarketach.
Czas realizacji : z magazynu lub w ciągu 3 dni roboczych.
Kompaktowy termometr na podczerwień (80 mm) dopasowany do każdej kieszeni.
Czas realizacji 3- 10 dni roboczych
Mały termometr na podczerwień, futerał TopSafe i bateria.
Czas realizacji : z magazynu lub w ciągu 3 dni roboczych.
Zestaw rejestrator temperatury testo 174T, 1-kanał wewn., interfejs USB do programowania i odczytywania danych z rejestratora, uchwyt ścienny, bateria litowa (2 x CR 2032), protokół kalibracyjny.
Czas realizacji 1- 10 dni roboczych
Rejestrator temperatury testo 174T to idealne narzędzie w trakcie transportu. Wystarczy umieścić w pobliżu towarów, np. w kontenerach czy chłodniach, a rejestrator danych w sposób ciągły, bezpieczny i nie rzucający się w oczy monitoruje temperaturę. Darmowe oprogramowanie testo ComSoft 174 pozwala na szybkie programowanie rejestratora i łatwe analizy.
Czas realizacji 3- 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury i wilgotności z wewnętrznym czujnikiem NTC +pojemnościowy sensor wilgotności.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury i wilgotności z wewnętrznym czujnikiem NTC + pojemnościowy sensor wilgotności.
Czas realizacji 3- 10 dni roboczych
Bezprzewodowy rejestrator danych WiFi testo Saveris 2 – T1 pozwala na monitorowanie temperatury w pomieszczeniach magazynowych i halach produkcyjnych. Wartości temperatury mierzone za pomocą wbudowanego sensora są niezawodnie zapisywane w rejestratorze i przekazywane przez sieć WiFi bezpośrednio do Chmury Testo.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
System rejestratorów danych testo Saveris 2 jest nowoczesnym rozwiązaniem do monitorowania temperatury i wilgotności pomieszczeń magazynowych i produkcyjnych.
Konfiguracja systemu jest bardzo prosta i może być przeprowadzona za pośrednictwem przeglądarki lub aplikacji mobilnej testo Saveris 2.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Bezprzewodowy rejestrator danych WiFi testo Saveris 2-T3 pozwala na monitorowanie temperatury w lodówkach, chłodniach, magazynach , halach produkcyjnych lub procesach technologicznych.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
System rejestratorów danych WiFi testo Saveris 2 umożliwia zapobieganie wszelkim stratom: oferuje automatyczne monitorowanie temperatury w lodówce i system alarmowy w sytuacjach przekroczenia wartości granicznych.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Bezprzewodowy rejestrator danych WiFi testo Saveris 2–H1 pozwala na monitorowanie wilgotności i temperatury w lodówkach chłodniach, halach produkcyjnych i magazynach. Wartości temperatury i wilgotności mierzone za pomocą wbudowanego czujnika są zapisywane, w rejestratorze i przekazywane przez sieć WiFi użytkownika bezpośrednio do Chmury Testo.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
System rejestratorów danych testo Saveris 2 jest nowoczesnym rozwiązaniem do monitorowania temperatury i wilgotności pomieszczeń magazynowych i produkcyjnych.
Konfiguracja systemu jest bardzo prosta i może być przeprowadzona za pośrednictwem przeglądarki lub aplikacji mobilnej testo Saveris 2.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury i wilgotności z zewn. czujnikiem wilgotności (NTC/ pojemnościowy sensor wilgotności)
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Termohigrometr testo 608-H1 do ciągłych pomiarów temperatury i wilgotności względnej powietrza. Z testo 608-H1 temperatura i wilgotność są zawsze pod kontrolą.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Termohigrometr testo 608-H2, wilgotność/punkt rosy/temperatura, z alarmem LED, baterią i protokołem kalibracyjnym.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Higrometr testo 623 z funkcją historii wartości pomiarowych, zawiera protokół kalibracyjny
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Testo 622 - termohigrometr z pomiarem ciśnienia wraz z protokołem kalibracyjnym i bateriami. Testo 622 mierzy wilg. wzg. i temperaturę oraz dodatkowo ciśnienie. Duży, czytelny wyświetlacz wskazuje aktualne wartości pomiarowe, jak również datę i godzinę.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Miernik temperatury i wilgotności testo 625 jest idealnym termohigrometrem wszędzie tam, gdzie utrzymanie właściwych parametrów powietrza wewnętrznego jest istotne – np. w magazynach, archiwach, szklarniach i bibliotekach.
Higrometr testo 625 kalkuluje także szybko i precyzjnie punkt rosy i temperaturę mokrego termometru.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Bezstykowy pomiar temperatury powierzchni, idealne rozwiązanie dla branży spożywczej.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Testo 826-T4, termometr 2 w 1 z celownikiem laserowym i alarmem, futerał TopSafe, uchwyt ścienny/do paska, końcówka ochronna i świderek do żywności zamrożonej.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Testo 831 – pirometr, z uchwytem, baterią, instrukcją obsługi oraz certyfikatem kalibracji fabrycznej (punkty pomiarowe: -20 do +80 °C).
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
1-kanałowy rejestrator temperatury z czujnikiem wewnętrznym (NTC).
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury z czujnikiem wewnętrznym (NT zewn.gniazdemsondy (NTC)) w komplecie z sondą NTC ( sonda z osłoną aluminiową (IP65), kabel 2,4m, zakres: -30...+90 C )
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Higrometr testo 623 z funkcją historii wartości pomiarowych, zawiera protokół kalibracyjny
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Interfejs USB do programowania i odczytywania danych z rejestratora.
Czas realizacji : dostępny z magazynu lub w ciągu 3 dni roboczych.
Rejestrator temperatury testo 174T to idealne narzędzie w trakcie transportu. Wystarczy umieścić w pobliżu towarów, np. w kontenerach czy chłodniach, a rejestrator danych w sposób ciągły, bezpieczny i nie rzucający się w oczy monitoruje temperaturę. Darmowe oprogramowanie testo ComSoft 174 pozwala na szybkie programowanie rejestratora i łatwe analizy.
Czas realizacji 3- 10 dni roboczych
Bezprzewodowy rejestrator danych WiFi testo Saveris 2-T3 pozwala na monitorowanie temperatury w lodówkach, chłodniach, magazynach , halach produkcyjnych lub procesach technologicznych.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury z możliwością zew.podłączania termopar (Typ T i Typ K). Ten przyrząd wymaga podłączonej sondy do poprawnego działania
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
1-kanałowy rejestrator temperatury z czujnikiem wewnętrznym (NTC).
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Zestaw rejestrator temperatury testo 174T, 1-kanał wewn., interfejs USB do programowania i odczytywania danych z rejestratora, uchwyt ścienny, bateria litowa (2 x CR 2032), protokół kalibracyjny.
Czas realizacji 1- 10 dni roboczych
System rejestratorów danych testo Saveris 2 jest nowoczesnym rozwiązaniem do monitorowania temperatury i wilgotności pomieszczeń magazynowych i produkcyjnych.
Konfiguracja systemu jest bardzo prosta i może być przeprowadzona za pośrednictwem przeglądarki lub aplikacji mobilnej testo Saveris 2.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
System rejestratorów danych testo Saveris 2 jest nowoczesnym rozwiązaniem do monitorowania temperatury i wilgotności pomieszczeń magazynowych i produkcyjnych.
Konfiguracja systemu jest bardzo prosta i może być przeprowadzona za pośrednictwem przeglądarki lub aplikacji mobilnej testo Saveris 2.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
System rejestratorów danych WiFi testo Saveris 2 umożliwia zapobieganie wszelkim stratom: oferuje automatyczne monitorowanie temperatury w lodówce i system alarmowy w sytuacjach przekroczenia wartości granicznych.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury i wilgotności z wewnętrznym czujnikiem NTC + pojemnościowy sensor wilgotności.
Czas realizacji 3- 10 dni roboczych
Bezprzewodowy rejestrator danych WiFi testo Saveris 2–H1 pozwala na monitorowanie wilgotności i temperatury w lodówkach chłodniach, halach produkcyjnych i magazynach. Wartości temperatury i wilgotności mierzone za pomocą wbudowanego czujnika są zapisywane, w rejestratorze i przekazywane przez sieć WiFi użytkownika bezpośrednio do Chmury Testo.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury i wilgotności z zewn. czujnikiem wilgotności (NTC/ pojemnościowy sensor wilgotności)
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
2-kanałowy rejestrator temperatury i wilgotności z wewnętrznym czujnikiem NTC +pojemnościowy sensor wilgotności.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych
Bezprzewodowy rejestrator danych WiFi testo Saveris 2 – T1 pozwala na monitorowanie temperatury w pomieszczeniach magazynowych i halach produkcyjnych. Wartości temperatury mierzone za pomocą wbudowanego sensora są niezawodnie zapisywane w rejestratorze i przekazywane przez sieć WiFi bezpośrednio do Chmury Testo.
Czas realizacji 1 - 10 dni roboczych