Nóż trybownik szeroki zakrzywiony, 15 cm, Giesser

Profesjonalny nóż dla przemysłu mięsnego, niemieckiej marki Giesser. Szerokie ostrze, zakrzywione ku górze o długości 15 cm. Nóż dla rzeźnika przeznaczony do trybowania (oddzielania mięsa od kości). Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Ostrze jest sztywne a jego powierzchnia jest wypolerowana na wysoki połysk, co zapewnia maksymalną odporność na rdzę i zachowanie krawędzi.

Uchwyt standardowy wykonany z tworzywa sztucznego TPE, z fakturowaną powierzchnią, dzięki której nóż zyskuje antypoślizgowe właściwości. Uformowana ergonomicznie rączką oraz wystający nosek, sprawiają, że nóż jest bezpieczniejszy dla użytkownika i ryzyko ześlizgnięcia się dłoni na krawędź ostrza jest zmniejszone.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.

Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 15 cm
  • Całkowita długość: 29 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze zakrzywione i twarde
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do trybowania, dla rzeźni i masarni
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski, żółty, czerwony, biały
  • Kod producenta: 2605 15
2605 15

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
15

Specyficzne kody

ean13
4010303013658

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: