Nóż do trybowania, sztywne ostrze, 18 cm, GIESSER 3165 18

Nóż cenionej niemieckiej marki Giesser, przeznaczony do trybowania mięsa od kości z ostrzem wykonanym z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej zahartowanej w próżni do 56-57 stopni Rockwella. Sztywne, proste i szerokie ostrze o długości 18 cm.

Uchwyt wykonany z tworzywa sztucznego TPE, ergonomicznie wyprofilowany z chropowatą strukturą na powierzchni, która nadaj antypoślizgowych właściwości. Dodatkowo, uchwyt ma wyprofilowany nosek, który zmniejsza ryzyko ześlizgnięcia się dłoni na krawędź ostrza, co zapewnia bezpieczniejszą pracę.

Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 18 cm
  • Całkowita długość: 32 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze proste, szerokie i sztywne
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do trybowania, dla rzeźni i masarni
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski, żółty
  • Kod producenta: 3165 18
3165 18

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
18

Specyficzne kody

ean13
4010303018417

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: