Nóż do trybowania Giesser 2505 10
  • Polecamy

Nóż do trybowania Giesser 10 cm

Nóż, trybownik półelastyczny przeznaczony do oddzielania mięsa od kości, polecany szczególnie dla przemysłu mięsnego, rzeźni oraz masarni. Posiada ostrze wykonane ze stali chromowo-molibdenowej, która jest hartowana próżniowo do twardości 56-57 stopni Rockwella. Ostrze noża zostało wypolerowane na wysoki połysk, co zapewnia maksymalną odporność na rdzę i zachowanie krawędzi. Ostrze jest półelastyczne, zakrzywione i wąskie dla lepszej, ergonomicznej i przyjaznej pracy dla nadgarstka.

Rękojeść została wykonana z materiału TPE, które jest wyjątkowo przyjazne w dotyku oraz antypoślizgowe. Nosek (broda), został dobrze wyprofilowany, co zapewnia pewny chwyt i zmniejsza ryzyko ześlizgnięcia się dłoni na krawędź ostrza.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Noże Giesser produkowane dla przemysłu spożywczego są zgodne z :

  • WE  nr 1935/2004 z dn.27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG
  • UE nr 10/2011 z dn.14.01.2011r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością i tym samym są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 10 cm
  • Całkowita długość: 24
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze lekko zakrzywione ku górze
  • Rękojeść wykonana z TPE
  • Rękojeść ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do trybowania, dla rzeźni i masarni
  • Kod producenta: 2505 10



2505 10

Opis

Elastyczność ostrza
Półelastyczne
Oferta produktu
Polecamy
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
10

Specyficzne kody

ean13
4010303013368

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: