Nóż do trybowania, wygięty wąski 16 cm, Victorinox Swibo

Szwajcarskie noże Victorinox z serii Swibo, posiadają ostrze wykonane ze stali nierdzewnej najwyższej jakości. Prezentowany nóż posiada wąskie ostrze, wygięte, które jest przeznaczone do trybowania mięsa. Dedykowany dla firm gastronomicznych, cateringowych oraz dla przemysłu mięsnego, masarni i rzeźni.

Uchwyt wykonany jest z tworzywa sztucznego, poliamidu, który posiada niezbędne cechy. Charakteryzuje się wysoką udarnością oraz posiada doskonałą sztywność. Ergonomicznie wykonany uchwyt oraz struktura na jego powierzchni sprawia, że nóż pewniej leży w dłoni u operatora. Aby jeszcze bardziej zwiększyć bezpieczeństwo pracy, wszystkie noże z serii Swibo posiadają uchwyty w jaskrawym żółto pomarańczowym kolorze. Dzięki takiemu zabiegowi, noże są dobrze widoczne w ruchliwym środowisku jakim jest rzeźnia lub masarnia.

Materiały, z których są wykonane noże, pozwalają na mycie w zmywarkach a także na sterylizację w temperaturze do 110 stopni Celsjusza.

Najważniejsze cechy noża:

  • Dostępne długości ostrza: 16
  • Całkowita długość noży: 31 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej, wygięte, wąskie
  • Czubek ostro zakończony
  • Uchwyt z poliamidu, higieniczny, antypoślizgowy, ergonomiczny
  • Przeznaczenie: trybownik, nóż ubojowy, do rzeźni i masarni
  • Można myć w zmywarce
  • Sterylizacja w maksymalnej temperaturze do 110 stopni Celsjusza
5.8407.16

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
16

16 innych produktów w tej samej kategorii: