Nadziewarka do kiełbas Sirman, model IS 16 Aries

Profesjonalna ręczna nadziewarka do wyrabiania kiełbas. Jest idealnym narzędziem do wypełniania osłonek, wcześniej przygotowanym farszem. Nadziewarka przeznaczona dla gospodarstw domowych ale także dla małych zakładów gastronomicznych, masarni, sklepów mięsnych. Może być doceniona przez firmy cateringowe zajmujące się wyrobem własnych wędlin, myśliwi, a także gospodarstwa agroturystyczne.

Nadziewarka Sirman umożliwia produkcję wielu rodzaju kiełbas, od parówek po klasyczne kiełbasy, salami i kabanosy, dzięki zastosowaniu trzech rodzajów lejków do osłonek.

Szpryca wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304, jest bardzo wytrzymała i mocna. Cylinder podwójnie zgrzewany na dolnej płycie. Jest bardzo łatwa w czyszczeniu i konserwacji a co najważniejsze bardzo prosta w obsłudze. Docenią ją nie tylko profesjonaliści ale także amatorzy domowego wyrobu wędlin.

Zalety nadziewarki:

  • Korpus i cylinder ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Wytrzymały cylinder podwójnie zgrzewany na dolnej płycie
  • Nylonowe tłoki z zaworem wylotowym
  • Przekładnia z cynkowanej stali
  • Szlifowane i hartowane stalowe koła zębate
  • Koła przesuwające się na 4 uszczelnionych łożyskach
  • Przekładnia redukcyjna dwubiegowa
  • 3 nylonowe rurki napełniające
  • Zacisk mocujący

Opcjonalnie:

  • Stalowy stelaż

Dane techniczne:

Model

IS 16 ARIES

Pojemność cylindra

16 l

Długość cylindra

500 mm

Średnica cylindra

200 mm

Skok tłoka

560 mm

ø lejków

10-18-25 mm

Wymiar A

240 mm

Wymiar B

575 mm

Wymiar C

820 mm

Wymiar D

250 mm

Masa netto

28 kg

Wymiary transportowe

890x310x280 mm

Masa brutto

29 kg

Kod HS

84385000

40120500

Opis

Pojemność (w litrach)
16
Orientacja
Pozioma
Rodzaj
Ręczna

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: