Pirometr gastronomiczny — prosty sposób na zmierzenie temperatury żywności
Bezdotykowy termometr na podczerwień znajdzie wiele zastosowań w gastronomii. Przy jego pomocy możesz skontrolować temperaturę bez konieczności dotykania produktów spożywczych. Pirometr gastronomiczny, dzięki temu, że działa ze znacznej odległości, pozwala dokonywać pomiary bez wyjmowania żywności z opakowań. Aby rezultaty były jak najdokładniejsze, najlepiej wybrać sprawdzone urządzenia. Propozycje od renomowanej marki Testo przygotowaliśmy na stronie internetowej Wammashop.pl. Z pewnością Cię nie zawiodą i ułatwią przygotowywanie zdrowych posiłków.
Jaki pirometr do kuchni wybrać?
To, jaki bezdotykowy termometr na podczerwień sprawdzi się najlepiej w Twoim zakładzie gastronomicznym, zależy od tego, czym się zajmujesz. Nieco inne urządzenie przydatne będzie w cukierni, a inne w masarni. Ważne, aby świadomie podjąć decyzję. Niektóre pirometry laserowe umożliwiają dodatkowo wykrywanie zawilgoceń oraz pleśni w pomieszczeniach, w których przechowywana i przyrządzana jest żywność. Wyjątkowo przydatny będzie w większości przypadków pirometr z termometrem szpikulcowym, który pozwoli Ci jeszcze dokładniej sprawdzić temperaturę produktów. Dostępny jest on wśród wielu interesujących propozycji w ofercie sklepu internetowego Wamma.