- Wyprzedaż!
842,55 zł brutto
Testo 831 – pirometr, z uchwytem, baterią, instrukcją obsługi oraz certyfikatem kalibracji fabrycznej (punkty pomiarowe: -20 do +80 °C).
Kontrola jakości dostaw, produkcja, przetwarzanie i magazynowanie żywności - pirometr testo 104 -IR dzięki szybkiemu pomiarowi temperatury na podczerwień , umożliwia kontrolę bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym i sektorze gastronomicznym.
Termometr spożywczy testo 104-IR umożliwia zarówno szybki, bezdotykowy pomiar temperatury, jak i kontaktowo za pomocą zintegrowanej sondy penetracyjnej. Dzięki niewielkim rozmiarom zmieści się w każdej kieszeni, a możliwość złożenia sondy pomiarowej zapewnia bezpieczne przechowywanie, bez niebezpieczeństwa skaleczenia czy zranienia użytkownika. Termometr bezdotykowy testo 104-IR to idealne narzędzie przy kontroli bezpieczeństwa żywności podczas produkcji, transportu i magazynowania.
Pirometr testo 104-IR został wyposażony w optykę 10:1 oraz 2-punktowy celownik laserowy, który precyzyjnie wskazuje obszar pomiaru i umożliwia szybkie i precyzyjne bezkontaktowe pomiary temperatury powierzchni. Termometr bezdotykowy testo 104-IR jest wyjątkowo przydatny podczas kontroli jakości dostaw – zarówno przy sprawdzaniu temperatury pojedynczych produktów spożywczych, jak i skanowaniu całych palet.
Zintegrowana, składana sonda penetracyjna może być wykorzystana do pomiarów temperatury wewnątrz produktów , takich jak np. mięso, czy wędliny. Jej zastosowanie jest zalecane wszędzie tam, gdzie pomiar bezkontaktowy jest niewystarczający – np. dokładność pomiaru jest poza dopuszczalną wartością graniczną.
Termometr spożywczy testo 104-IR automatycznie uruchamia się po rozłożeniu sondy pomiarowej. Przełączenie się na pomiar bezdotykowy następuje po naciśnięciu przycisku. Wartości pomiarowe można odczytać z dużego, czytelnego wyświetlacza.
Bezdotykowy termometr spożywczy testo 104-IR jest nie tylko zgodny z HACCP i spełniający normę EN 13485, ale także posiada klasę ochrony IP65, co czyni go idealnym termometrem do kontroli bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym.
Nieważne czy chodzi o transport czy magazynowanie żywności – nadrzędnym celem jest zachowanie ciągłości łańcucha chłodniczego. Pirometr testo 104-IR umożliwia dochowanie zadanych wartości temperatury na każdym etapie łańcucha chłodniczego. I tak jak każdy termometr spożywczy Testo, termometr bezdotykowy testo 104-IR jest zgodny z HACCP i spełnia normę EN 13485.
Zakres dostawy: Pirometr z sondą penetracyjną testo 104-IR, baterie i protokół kalibracji fabrycznej.
Interwał próbkowania NTC/IR: | 0,5 s |
Wymiary (D x S x W) | 178 x 48 x 21 mm |
Możliwość kalibracji ISO | |
Zakres pomiarowy temperatury: | -50 do 250 stopni Celsjusza |
Specyfikacja sondy termometru: | Zgodność z HACCP. Pomiar bezdotykowy IR |
Rodzaj czujnika: | NTC |
Dokładność podstawowa (+/-) | 0,5 stopnia Celsjusza |
Maksymalny zakres pomiarowy temperatury: | 250 stopni Celsjusza |
Minimalny zakres pomiarowy temperatury: | -50 stopni Celsjusza |
Rozdzielczość temperatury: | 0,1 stopnia Celsjusza |
Długość czujnika: | 98 mm |
Rozdzielczość: | 0,1 stopnia |
Dokładność podstawowa: | ±0,5 stopnia |
Zasilanie: | 2 baterie AAA |
Zakres temperatury: | od -50 do +250 stopni |
Waga: | 197 g |
Norma EN: | EN 13485 |
Rodzaj produktu: | Termometr bagnetowy (HACCP) |