• Nadziewarki do kiełbas

Filtruj według

Marka

Marka

Cena

Cena

  • 353,00 zł - 49 328,00 zł

Pojemność (w litrach)

Pojemność (w litrach)

Orientacja

Orientacja

Rodzaj

Rodzaj

Polecamy nasze nadziewarki do kiełbas. Posiadamy szeroki wybór sprzętu do produkcji kiełbas, parówek lub kabanosów. Każdy z klientów wybierze odpowiedni urządzenie dla siebie. Ręczne nadziewarki o małej pojemności, dedykowane dla gospodarstw domowych lub też agroturystycznych oraz większe, przeznaczone do produkcji kiełbas na większą skalę. Najczęściej kupowane przez gastronomie, hotele, małe masarnie ale również przez myśliwych i firmy cateringowe. Posiadamy w swojej ofercie nadziewarki pionowe, zajmujące mało miejsca oraz poziome, hydrauliczne.

Aktywne filtry

Nadziewarka do kiełbas,...
  • Polecamy
Hendi Tools for Chefs
Cena 929,00 zł netto
1 142,67 zł brutto

Nadziewarka do kiełbas HENDI z serii Profi Line to urządzenie stworzone z myślą o profesjonalnych kucharzach i miłośnikach wędlin. Z imponującą pojemnością użytkową wynoszącą 7 litrów, ta nadziewarka umożliwia wygodne i efektywne przygotowanie większej ilości kiełbas. Jest niezbędna zarówno w domowej kuchni, jak i w restauracjach, dla tych, którzy chcą samodzielnie tworzyć wędliny o wyjątkowym smaku.

Nadziewarka do kiełbas,...
  • Polecamy
Hendi Tools for Chefs
Cena 1 299,00 zł netto
1 597,77 zł brutto

Nadziewarka do kiełbas HENDI Profi Line o pojemności 10 litrów to niezastąpione narzędzie w procesie wytwarzania kiełbas. Jej trwała konstrukcja wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/8 spełnia najwyższe standardy higieny, gwarantując smak i jakość. Wyposażona w trwały układ przekładni ze stali hartowanej, dwie prędkości i 4 lejki ze stali nierdzewnej różnych średnic pozwalają na precyzyjne nadziewanie i dostosowanie rozmiarów kiełbas do swoich potrzeb.

Nadziewarka do kiełbas,...
  • Polecamy
Hendi Tools for Chefs
Cena 799,00 zł netto
982,77 zł brutto

Nadziewarka do kiełbas HENDI Profi Line o pojemności 3 litrów to solidne narzędzie, które umożliwia wytwarzanie własnych kiełbas w prosty i efektywny sposób. Ta kompaktowa jednostka, wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/8, łączy trwałość z najwyższymi standardami higieny, spełniając wszelkie potrzeby w branży spożywczej.

Nadziewarka do kiełbas, Profi Line, 5L, 304x304x(H)640mm, Hendi
  • Polecamy
Hendi Tools for Chefs
Cena 849,00 zł netto
1 044,27 zł brutto

Nadziewarka do kiełbas HENDI Profi Line o pojemności 5 litrów to solidne narzędzie, które umożliwia wytwarzanie własnych kiełbas w prosty i efektywny sposób. Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej 18/8, łączy trwałość z najwyższymi standardami higieny, spełniając wszelkie potrzeby w branży spożywczej. Ta nadziewarka wyróżnia się wyjątkowymi cechami, takimi jak trwała konstrukcja, precyzyjne nadziewanie, oraz różnorodność lejków, co pozwala na produkcję kiełbas o różnych rozmiarach i smakach. Dzięki niej, proces przygotowywania własnych kiełbas staje się prostszy i bardziej efektywny.

Nadziewarki do kiełbas

Nadziewarki do kiełbas są to ręczne lub hydrauliczne urządzenia do nadziewania kiełbas, parówek, salami i kabanosów. Wykorzystywane w gastronomii i przemyśle mięsnym, jednak znajdują swoich wielbicieli i amatorów zdrowego żywienia wśród zwykłych ludzi i prócz dużych przemysłowych nadziewarek są także dostępne mniejsze, które można użytkować z powodzeniem w warunkach domowych. Są to najczęściej ręczne nadziewarki, bez hydraulicznego wypełniania osłonek.

Dzięki urządzeniom do wyrobu własnych kiełbas, stworzysz zdrowe i naturalne produkty, które przewyższą te ze sklepowej półki pod względem jakości i smaku. Bez zbędnych konserwantów i ulepszaczy smaku.
Kiełbasy wyrabiane domowym sposobem za pomocą szprycy do nadziewania farszu z dobranymi odpowiednio ziołami na osłonki, stanie się przysmakiem dla domowników, gości hotelowych i klientów restauracji. A w domowych warunkach wyrób mięsnych przysmaków będzie sprawiał niewypowiedzianą przyjemność.

Czym się kierować przy zakupie nadziewarki?

W naszym sklepie posiadamy nadziewarki takich marek jak Tre Spade, Sirman i Talsa, znanych i cenionych producentów urządzeń dla przemysłu spożywczego i mięsnego. Przy zakupie, musimy wziąć pod uwagę kilka ważnych czynników, aby dopasować urządzenie do własnych potrzeb. Pierwsze pytanie to, jak często będziemy ją wykorzystywać? Czy będzie dostępna na wyciągnięcie ręki czy będziemy musieli po nią sięgać z półki w szafce lub chodzić do domowego schowka lub na strych. Czy będzie wykorzystywana do domowych wyrobów wędliniarskich lub czy do bardziej przemysłowej produkcji i sprzedaży gościom hotelowym oraz klientom sklepu mięsnego. To pozwoli nam na dobór nadziewarki pod względem litrażu, konstrukcji (pionowa lub pozioma), oraz czy ma to być nadziewarka do kiełbas ręczna czy hydrauliczna.

Nadziewarka do kiełbas w sklepie wammashop.pl

Kolejnym ważnym parametrem, po którym rozróżniamy nadziewarki jest ich pojemność, wyrażona w litrach. Na przykład są dostępne w naszym sklepie internetowym wammashop.pl, małe 3 litrowe, 5 lub 7 litrowe lub większe 15, 30 litrowe, a nawet 50 litrowe nadziewarki tłokowe hydrauliczne, które są przeznaczone dla większych przetwórców żywności, masarni lub większej firmy gastronomicznej/cateringowej.

Pionowe czy poziome urządzenie do nabijania kiełbas, które wybrać?

Rozróżniamy nabijarki do kiełbasy pionowe i poziome nastolne. Bardzo często są wykorzystywane w domowych warunkach, do nadziewania salami, kabanosów lub kiełbas produkowanych w małej ilości. Pionowe zajmują mniej miejsca ale jakość nadziewanych kiełbas pozostaje taka sama jak w przypadku leżących urządzeń.  Urządzenia o większej pojemności, począwszy od 15 litrów, najczęściej są to już nadziewarki na stelażach lub na własnych wózkach transportowych.

Dobór nadziewarki pionowej lub poziomej zależy od indywidualnych potrzeb. Zaletą nadziewarek pionowych jest to, że zajmują mniej miejsca i można je łatwiej schować kiedy aktualnie nie są używane. Parametr nie wpływa na jakość wykonanych kiełbas lecz tylko na wygodę użytkowania oraz przechowywania. Wszystkie nadziewarki jakie posiadamy w naszej ofercie sklepu są wykonane ze stali nierdzewnej, co sprawia, że mogą mieć bezpośredni kontakt z żywnością i są bezpieczne w użytkowaniu.