353,01 zł brutto
Aplikator do szynek zwany „dziobem pingwina”. Całość urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej. Przykręcany do stołu.
Jest 40 produktów.
Aplikator do szynek zwany „dziobem pingwina”. Całość urządzenia wykonana ze stali nierdzewnej. Przykręcany do stołu.
Aplikator ręczny do mięsa na folie i siatkę.
fi-125
szerokość folii L-480
lejek do nadziewarki TALSA fi 20
Lejek do nadziewarki TALSA fi 30
Nadziewarka do wyrobu wędlin, szpryca, włoskiej marki SIRMAN.
Nadziewarka ręczna do wyrabiania wędlin i kiełbas
Nadziewarka marki SIRMAN do kiełbas z obrotowym cylindrem.
Nadziewarka do kiełbasy z obrotowym cylindrem, pojemność 16 litrów.
Nadziewarka pionowa do kiełbas z obrotowym cylindrem.
Pojemność: 12 litrów.
Wymiary transportowe: 890 x 310 x 280 mm
Lejek z tworzywa : Ø 10, 18, 25 w zestawie.
Opcjonalnie : lejki ze stali nierdzewnej Ø16, 20, 26, 38 mm.
Lejek z tworzywa : Ø 10, 18, 25 w zestawie.
Tłokowa nadziewarka do kiełbas, z włącznikiem na pedał. Lejek z tworzywa: Ø 10, 18, 25 w zestawie.
Opcjonalnie: lejki ze stali nierdzewnej Ø16, 20, 26, 38 mm.
Lejek z tworzywa : Ø 10, 18, 25 w zestawie.
Opcjonalnie : lejki ze stali nierdzewnej Ø16, 20, 26, 38 mm.
Wykonanie w całości ze stali nierdzewnej łącznie z pokrywą, tłokiem.
Wykonanie w całości ze stali nierdzewnej łącznie z pokrywą , tłokiem.
Wykonanie w całości ze stali nierdzewnej łącznie z pokrywą, tłokiem.
Wykonanie w całości ze stali nierdzewnej łącznie z pokrywą, tłokiem.
Nadziewarka do kiełbas, ręczna, o pojemności 3L. Mała i wygodna. Wyposażona w 4 lejki o różnej średnicy, dzięki którym przygotujesz różne rodzaje kiełbasy. Od białej kiełbasy po kabanosy. Szpryca ręczna pozioma do użytku domowego.
Pojemność: 3 l
Wymiary: 360 x 180 x 170 mm
Obudowa w całości ze stali nierdzewnej. Prosta i zwarta konstrukcja. Wyjmowany wodoszczelny cylinder. Zębatki ze stali węglowej. Tłok wyposażony w uszczelkę silikonową i zawór odpowietrzający. Dwuzakresowa ręczna przekładnia. W zestawie cztery polipropylenowe lejki. Idealna do małych masarni, sklepów mięsnych.
Obudowa w całości ze stali nierdzewnej. Oszczędność miejsca dzięki pionowemu cylindrowi. Prosta i zwarta konstrukcja. Wyjmowany wodoszczelny cylinder. Dwuzakresowa ręczna przekładnia. Tłok wyposażony w uszczelkę silikonową i zawór odpowietrzający. W zestawie cztery polipropylenowe lejki. Idealna do małych masarni, sklepów mięsnych.
Ręczna pozioma nadziewarka do wyrabiania kiełbas, o pojemności 5L, marki Tre Spade. Praktyczne narzędzie dla miłośników wyrobów wędliniarskich domowej produkcji. Dzięki tej szprycy przygotujesz smaczne i zdrowe kiełbasy, według własnej receptury.
Wykonana z solidnych materiałów, trwała i mocna pionowa nadziewarka do wyrabiania kiełbas, marki Tre Spade. Ręczna szpryca wyposażona w 4 lejki o różnej średnicy, które pozwolą na przygotowanie wielu rodzajów kiełbas.
Pojemność: 5l
Wymiary: 250 x 290 x 580 mm
Obudowa w całości ze stali nierdzewnej. Oszczędność miejsca dzięki pionowemu cylindrowi. Prosta i zwarta konstrukcja. Wyjmowany wodoszczelny cylinder. Dwuzakresowa ręczna przekładnia. Tłok wyposażony w uszczelkę silikonową i zawór odpowietrzający. W zestawie cztery polipropylenowe lejki. Idealna do małych masarni, sklepów mięsnych.
Obudowa w całości ze stali nierdzewnej. Oszczędność miejsca dzięki pionowemu cylindrowi. Prosta i zwarta konstrukcja. Wyjmowany wodoszczelny cylinder. Dwuzakresowa ręczna przekładnia. Tłok wyposażony w uszczelkę silikonową i zawór odpowietrzający. W zestawie cztery polipropylenowe lejki. Idealna do małych masarni, sklepów mięsnych.
Pozioma nadziewarka. Wodoszczelny cylinder ze stali nierdzewnej. Tłok wyposażony w uszczelkę silikonową. Doskonała przyczepność dzięki gumowym nóżkom. Regulowana prędkość pracy urządzenia. W zestawie cztery polipropylenowe lejki. Idealna do małych masarni, sklepów mięsnych.
Pozioma nadziewarka, wersja Inox. Wodoszczelny cylinder ze stali nierdzewnej. Tłok wyposażony w uszczelkę silikonową. Doskonała przyczepność dzięki gumowym nóżkom. Regulowana prędkość pracy urządzenia. W zestawie cztery polipropylenowe lejki. Idealna do małych masarni, sklepów mięsnych.
Pozioma nadziewarka. Wodoszczelny cylinder ze stali nierdzewnej. Tłok wyposażony w uszczelkę silikonową. Doskonała przyczepność dzięki gumowym nóżkom. Regulowana prędkość pracy urządzenia. W zestawie trzy polipropylenowe lejki. Idealna do małych masarni, sklepów mięsnych.
Pozioma nadziewarka, wersja Inox. Wodoszczelny cylinder ze stali nierdzewnej. Tłok wyposażony w uszczelkę silikonową. Doskonała przyczepność dzięki gumowym nóżkom. Regulowana prędkość pracy urządzenia. W zestawie trzy polipropylenowe lejki. Idealna do małych masarni, sklepów mięsnych.
Nadziewarki do kiełbas są to ręczne lub hydrauliczne urządzenia do nadziewania kiełbas, parówek, salami i kabanosów. Wykorzystywane w gastronomii i przemyśle mięsnym, jednak znajdują swoich wielbicieli i amatorów zdrowego żywienia wśród zwykłych ludzi i prócz dużych przemysłowych nadziewarek są także dostępne mniejsze, które można użytkować z powodzeniem w warunkach domowych. Są to najczęściej ręczne nadziewarki, bez hydraulicznego wypełniania osłonek.
Dzięki urządzeniom do wyrobu własnych kiełbas, stworzysz zdrowe i naturalne produkty, które przewyższą te ze sklepowej półki pod względem jakości i smaku. Bez zbędnych konserwantów i ulepszaczy smaku.
Kiełbasy wyrabiane domowym sposobem za pomocą szprycy do nadziewania farszu z dobranymi odpowiednio ziołami na osłonki, stanie się przysmakiem dla domowników, gości hotelowych i klientów restauracji. A w domowych warunkach wyrób mięsnych przysmaków będzie sprawiał niewypowiedzianą przyjemność.
W naszym sklepie posiadamy nadziewarki takich marek jak Tre Spade, Sirman i Talsa, znanych i cenionych producentów urządzeń dla przemysłu spożywczego i mięsnego. Przy zakupie, musimy wziąć pod uwagę kilka ważnych czynników, aby dopasować urządzenie do własnych potrzeb. Pierwsze pytanie to, jak często będziemy ją wykorzystywać? Czy będzie dostępna na wyciągnięcie ręki czy będziemy musieli po nią sięgać z półki w szafce lub chodzić do domowego schowka lub na strych. Czy będzie wykorzystywana do domowych wyrobów wędliniarskich lub czy do bardziej przemysłowej produkcji i sprzedaży gościom hotelowym oraz klientom sklepu mięsnego. To pozwoli nam na dobór nadziewarki pod względem litrażu, konstrukcji (pionowa lub pozioma), oraz czy ma to być nadziewarka do kiełbas ręczna czy hydrauliczna.
Kolejnym ważnym parametrem, po którym rozróżniamy nadziewarki jest ich pojemność, wyrażona w litrach. Na przykład są dostępne w naszym sklepie internetowym wammashop.pl, małe 3 litrowe, 5 lub 7 litrowe lub większe 15, 30 litrowe, a nawet 50 litrowe nadziewarki tłokowe hydrauliczne, które są przeznaczone dla większych przetwórców żywności, masarni lub większej firmy gastronomicznej/cateringowej.
Rozróżniamy nabijarki do kiełbasy pionowe i poziome nastolne. Bardzo często są wykorzystywane w domowych warunkach, do nadziewania salami, kabanosów lub kiełbas produkowanych w małej ilości. Pionowe zajmują mniej miejsca ale jakość nadziewanych kiełbas pozostaje taka sama jak w przypadku leżących urządzeń. Urządzenia o większej pojemności, począwszy od 15 litrów, najczęściej są to już nadziewarki na stelażach lub na własnych wózkach transportowych.
Dobór nadziewarki pionowej lub poziomej zależy od indywidualnych potrzeb. Zaletą nadziewarek pionowych jest to, że zajmują mniej miejsca i można je łatwiej schować kiedy aktualnie nie są używane. Parametr nie wpływa na jakość wykonanych kiełbas lecz tylko na wygodę użytkowania oraz przechowywania. Wszystkie nadziewarki jakie posiadamy w naszej ofercie sklepu są wykonane ze stali nierdzewnej, co sprawia, że mogą mieć bezpośredni kontakt z żywnością i są bezpieczne w użytkowaniu.