Nóż do kiełbasy, 28 cm, Giesser

Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo - molibdenowej utwardzonej w procesie próżniowym o twardości 56 -57 HRC w skali Rockwella. Idealnie wypolerowana powierzchnia zapewnia maksymalną ochronę przed korozją oraz równe krawędzie noża. Łatwe ponowne ostrzenie.

Standardowa rękojeść z tworzywa sztucznego wykonana z wyjątkowo przyjemnego w dotyku materiału antypoślizgowego (TPE). Dobrze wyprofilowany nosek ochronny zapewnia pewny chwyt i zmniejsza ryzyko zsunięcia się ręki dzierżącej nóż. Nóż z plastikową rączką

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce . Aby jednak chronić krawędź tnącą producent Giesser zaleca mycie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 28 cm
  • Długość całkowita: 42 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze proste, sztywne, zaokrąglone na czubku
  • Uchwyt z TPE, ergonomiczny, antypoślizgowy
  • Przeznaczenie: nóż do kiełbasy, nóż do wędlin
  • Dostępne kolory: czarny, żółty
  • Kod producenta: 7105 28
7105 28

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
28

Specyficzne kody

ean13
4010303025750

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: