Profesjonalny nóż z ostrzem ząbkowanym, 25 cm, Giesser

Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do twardości Rockwella 56 - 57. Wysoce wypolerowana powierzchnia zapewniająca najwyższą możliwą odporność na rdzę i trwałość ostrza. Szlifowanie ręczne dla doskonałej ostrości. Dzięki regularnym falom wzdłuż krawędzi tnącej nóż ślizga się bezpiecznie przez wszystko, co ma zostać pocięte. Odstęp między falami (od szczytu do szczytu) wynosi 6 mm

Standardowy plastikowy uchwyt wykonany ze szczególnie antypoślizgowego i przyjemnego w dotyku materiału (TPE). Dobrze ukształtowana osłona zapewnia bezpieczne trzymanie i zmniejsza ryzyko poślizgnięcia dłoni podczas trzymania noża.

Plastikowy uchwyt nadaje się do kontaktu z żywnością i jest zgodny z wymogami następujących przepisów prawnych (każda ze wszystkimi poprawkami oraz w aktualnej wersji w momencie składania tej deklaracji):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i przedmiotów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i przedmiotów mających kontakt z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością i uchylające dyrektywy 80/590 / EWG i 89/109 / EWG - w ich obecnie obowiązujących ważna wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z 14.01.2011 w sprawie materiałów i przedmiotów wykonanych z tworzywa sztucznego przeznaczonego do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Producent zaleca jednak ręczne czyszczenie w celu ochrony krawędzi tnącej

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 25 cm
  • Całkowita długość: 39
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze proste ząbkowane, polerowane na pół matowo
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do wędlin, chleba
  • Kolor rączki: czarna
  • Kod producenta: 7305 w 25
7305 w 25

Opis

Giętkość ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze ząbkowane
Długość ostrza (cm)
25

16 innych produktów w tej samej kategorii: