• Ostrzałki do noży ręczne

Filtruj według

Marka

Marka

Cena

Cena

  • 12,00 zł - 677,00 zł

Najprostszym sposobem na naostrzenie noży każdego typu jest stalka. Intuicyjna obsługa i różnorodność tego typu produktów sprawiają, że starannie zajmiesz się ostrzem, wydłużając jego żywotność i poprawiając komfort swojej pracy. Aby przekonać się o ich zaletach, wypróbuj nasze propozycje.

Aktywne filtry

Kamień szlifierski DICK 360/1000, nr 7 1360 000
Dick
Cena 188,80 zł netto
232,22 zł brutto

Kamień / osełka Dick do szlifowania i polerowania noży. Komplet z antypoślizgową podkładką i wspornikiem.

powierzchnia pomarańczowa ziarnistość: ( 360 ) do szlifowania

powierzchnia biała ziarnistość: ( 1000 ) do polerowania

Stalka do noży — prosty sposób na niezawodne ostrza

Stalka służy przede wszystkim do wygładzenia noży. W zależności od tego, jaką gradacją charakteryzuje się konkretny kamień szlifierski do ostrzenia noży lub ostrzałka prętowa, efekt może nieco się różnić. Jeśli jednak prawidłowo dopasujesz go do swoich noży, z pewnością pomoże Ci uzyskać doskonałe rezultaty i uczyni nóż naprawdę ostrym. Niezwykle istotne jest jednak to, by wybrana przez Ciebie ostrzałka diamentowa do noży lub ostrzałka ceramiczna została wykonana z dużą starannością i dbałością o szczegóły. Najwyższej jakości kamień do ostrzenia noży kuchennych możesz zamówić w naszym sklepie internetowym Wamma. Zgromadzone tutaj produkty to na przykład propozycje marki Dick. Ich wysoka jakość zapewni Ci satysfakcjonujące efekty.

Ostrzałka do noży ręczna — jak wybrać właściwą?

Ręczna ostrzałka do noży może przybierać różne formy. Ważne jest więc to, by świadomie podjąć decyzję i wybrać model najlepiej dostosowany do potrzeb. Możesz zdecydować się na przykład na kamienie do ostrzenia noży kuchennych lub przybory przeznaczone do noży masarskich. Warto wziąć pod uwagę jednak nie tylko typ noży, do których chcesz zastosować stalki masarskie czy kuchenne, ale również ich wymiary. Długość i szerokość noża w przypadku wielu stalek może mieć kluczowe znaczenie. Kolejnym aspektem, który może mieć wpływ na Twoją decyzję, jest materiał, z którego wykonany jest nóż. Od tego zależy, czy lepiej sprawdzi się u Ciebie szlif szafirowy czy może polerski. Nie bez znaczenia są również Twoje umiejętności i doświadczenie w pracy z różnymi rodzajami przyborów gastronomicznych. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą stalek, którą przygotowaliśmy w naszym sklepie internetowym Wamma.