Patelnia uchylna - jakie ma cechy?
Patelnia uchylna elektryczna idealnie sprawdzi się w sytuacjach, gdy potrzebne jest szybkie przygotowanie większych ilości potraw. Może obsłużyć nawet 100 porcji mięsa w ciągu godziny, co jest niezwykle praktyczne w placówkach gastronomicznych o dużym natężeniu ruchu, takich jak restauracje.
Kolejną zaletą patelni elektrycznej uchylnej jest możliwość usuwania tłuszczu z misy. Wpływa to na łatwiejsze utrzymanie higieny w kuchni. Solidna obudowa wykonana ze stali nierdzewnej sprawia, że urządzenie to jest odporne na uszkodzenia, co jest szczególnie ważne przy tak intensywnym użytkowaniu.
Ponadto posiada również płynną regulację temperatury, umożliwiając tym dopasowanie procesu obróbki termicznej do rodzaju potrawy. Jest także gotowa do pracy niemal natychmiast po włączeniu, co pozwala na szybkie przygotowywanie dań na bieżąco.
Z kolei patelnia uchylna gazowa zazwyczaj cechuje się niższymi kosztami utrzymania w porównaniu do urządzeń elektrycznych. Dodatkowo można w niej dokładnie ustawić temperaturę, co wpływa na to, że łatwiej jest ją dostosować do odpowiedniej obróbki termicznej i pilnować potrawy, aby się nie przypaliła. Idealnie nadaje się do zastosowania różnorodnych sposobów przygotowania dań, włączając w to smażenie, gotowanie oraz duszenie.
Patelnie uchylne z Wammashop do profesjonalnej gastronomii
Wammashop oferuje patelnie gazowe uchylne, jak i elektryczne, które mają bardzo dużą wydajność, a to sprawia, że są doskonałe do restauracji, gdzie smażona jest duża liczba potraw w tym samym czasie.