Piła do podcinania skóry, 90D

To lekkie urządzenie pneumatyczne przeznaczone jest do ręcznej obróbki mięsa, takiego jak wołowina, cielęcina, baranina, jagnięcina, konina, wielbłądzina, drób i ryby.

Ma długość całkowitą wynoszącą 260 mm, długość uchwytu to 95 mm, a szerokość uchwytu to 34 mm. Głowica robocza ma szerokość 92 mm, a średnica tarczy tnącej wynosi 90 mm. Prędkość obrotowa urządzenia to 1400 obr./min, a maksymalny poziom emisji hałasu to 88 dB(A). Zużycie powietrza podczas pracy wynosi 300 l/min przy ciśnieniu roboczym/sieciowym wynoszącym 6 barów. Moc urządzenia to 200 W. Jest wyposażone w wąż zasilający o długości 2,5 metra. Całkowita waga urządzenia to 0,8 kg.

Urządzenie znajduje zastosowanie w różnych czynnościach, takich jak czyszczenie kości wieprzowych i wołowych w celu odzyskania wysokiej jakości mięsa, ręczne oczyszczanie mięsa z nadmiaru tłuszczu, trybowanie drobiu, plastrowanie słoniny i łososia z regulacją głębokości cięcia, wycinanie ucha środkowego, gałki ocznej, usuwanie łoju oraz wyciąganie polędwiczki wieprzowej. Jest idealne do profesjonalnego użytku w średnich i dużych zakładach przetwórstwa mięsnego/ubojniach.

Urządzenie jest lekkie, ergonomiczne i łatwe w obsłudze. Dzięki zasilaniu pneumatycznemu, zapewnia wysoką moc i efektywność. Praca urządzenia jest praktycznie bezwibracyjna, a jego konstrukcja ułatwia utrzymanie go w czystości. Spełnia również normy UE dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy.

Przeznaczenie / zwierzęta:

  • Do ręcznej obróbki mięsa; wołowiny, cielęciny, baraniny, jagnięciny, koniny, wielbłądziny, drobiu i ryb.

Dane techniczne:

Długość całkowita: 260 mm
Długość uchwytu: 95 mm
Szerokość uchwytu: 34 mm
Szerokość głowicy roboczej: 92 mm
Średnica tarczy tnącej: 90 mm
Waga: 0,8 kg
Prędkość obrotowa: 1400 obr./ min
Poziom emisji hałasu: 88 dB(A)
Moc urządzenia: 200 W
Ciśnienie robocze:  6 bar
Zużycie powietrza podczas pracy: 300 l/ min.

Zastosowanie / przeznaczenie:

  • Czyszczenie kości wieprzowych oraz wołowych, celem odzyskania znacznych ilości wysokiej jakości mięsa
  • Do ręcznego oczyszczania mięsa z nadmiaru tłuszczu (np. szynki, łopatki), korpusów indyczych, itp., itd.
  • Trybowanie drobiu (np. udka drobiowe), plastrowanie słoniny, łososia (końcówki z regulowaną głębokością cięcia)
  • Wycinanie ucha środkowego, gałki ocznej, usuwanie łoju, wyciąganie polędwiczki wieprzowej i wielu innych czynności
  • Do profesjonalnych zastosowań w średniej wielkości oraz dużych zakładach przetwórstwa mięsnego/ ubojniach

Zalety urządzenia:

  • Lekkie, ergonomiczne, łatwe w obsłudze i bezpieczne w rozważnym zastosowaniu
  • Wysoka moc i niezwykła efektywność sprawdzonej już konstrukcji napędu pneumatycznego
  • Praktycznie bezwibracyjne praca urządzenia
  • Proste w utrzymaniu w czystości, higieniczne
100610000

16 innych produktów w tej samej kategorii: