820,41 zł brutto
Termometr spożywczy testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu. Sonda do żywności mrożonej.
Termometr wodoodporny do żywności - zakres pomiarowy -50...+300°C. Zgodny z HACCP oraz normą EN (IP67).
Wodoodporny termometr do żywności z sondą zanurzeniową typu T (IP67).
Przy produkcji żywności i wydawaniu posiłków, właściwe podgrzanie i odpowiednia temperatura żywności odgrywają kluczową. Ważne jest to przy kontrolowaniu tworzenia się i rozprzestrzeniania bakterii oraz podczas procesu przetwórstwa żywności, jak również podczas kontrolowania temperatury produktu gotowego do konsumpcji.
W sektorze spożywczym łańcuch chłodniczy powinien być stale kontrolowany i weryfikowany. Częścią kontroli powinno być sprawdzanie temperatury towarów podczas ich składowania. Temperatura żywności ma kluczowy wpływ na tworzenie i rozprzestrzenianie się bakterii. Właśnie dlatego konieczna jest ciągła kontrola żywności w celu zapewnienia jak największego bezpieczeństwa i jakości towarów. Zarówno wyrywkowy mobilny pomiar, jak i pomiar stacjonarny są stosowane do monitorowanie składowanych towarów.
Pomiar temperatury produktów podczas składowania wiąże się z zagwarantowaniem, że temperatura tych towarów jest zgodna ze specyfikacją i obowiązującymi regulacjami. Będzie to świadczyć o tym, czy produkty nadają się do użycia i dalszego przetwarzania czy konsumpcji. Ważne jest aby łańcuch chłodniczy został zachowany.
W celu dokonania pomiaru kontaktowego, stosuje się pomiar pomiędzy opakowaniami (kartonami, zamrożoną żywnością) oraz wewnątrz produktu. Do pomiaru wewnątrz zamrożonej żywności doskonale nadaje się do sonda do żywności o numerze katalogowym 0603 3292
Odnosi się to zarówno do przechowywania żywności w chłodniach i mroźniach, jak i w samochodach chłodniach oraz ladach chłodniczych w sklepach.
Ogólne dane techniczne | |
---|---|
Waga |
210 g (incl.battery and Softcase) 154 g (incl. battery, without softcase) |
Wymiary |
140 x 60 x 24 mm |
Temperatura pracy |
-20 do +60 °C |
Materiał obudowy |
ABS / ABS-PC z włókna szklanego |
Klasa zabezpieczenia |
IP67 z futerałem TopSafe |
Kolor produktu |
biały |
Inne zalety |
Auto-hold, wartości min./max. |
Szybkość pomiaru |
0,5 sek. |
Standardy |
EN 13485 |
Wytyczne EU |
2004/108/EG |
Typ baterii |
3 x AAA mikro bateria |
Żywotność baterii |
2500h (przy 23 °C) |
Wyświetlacz |
LCD |
Rozmiar wyświetlacza |
1-liniowy wyświetlacz |
Funkcje wyświetlacza |
z paskiem statusu |
Temperatura składowania |
-30 do +70 °C |
Pomiar temperatury - Typ T (Cu-CuNi) | |
---|---|
Zakres pomiarowy |
-50 do +300 °C |
Dokładność |
±0,5 °C (-30 do +70 °C) ±0,5 °C ±0,5 % mierz.wart. (-50 do -30 °C) ±0,5 °C ±0,5 % mierz.wart. (+70 do +300 °C) |
Rozdzielczość |
0,1 °C |
Czas reakcji t99 |
10 sek. (Measured in moving liquid) |
Termometr spożywczy testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu. Sonda do żywności mrożonej.
2-kanałowy rejestrator temperatury i wilgotności z wewnętrznym czujnikiem NTC + pojemnościowy sensor wilgotności.
Termometr gastronomiczny cyfrowy HENDI to niezbędne narzędzie dla każdego szefa kuchni, kucharza czy pasjonata gotowania, zapewniające precyzyjne pomiary temperatury i ułatwiające osiągnięcie doskonałych rezultatów kulinarnych.
Solidny wodoodporny minitermometr, który po użyciu np. do punktowego pomiaru temperatury w produkcji żywności można po prostu umyć pod bieżącą wodą, a nawet w zmywarce do naczyń.
Termometr gastronomiczny cyfrowy z sondą marki HENDI to niezbędne narzędzie dla profesjonalistów w branży gastronomicznej oraz pasjonatów gotowania. Dzięki funkcjom takim jak jednostka pomiaru w stopniach Celsjusza lub stopniach Fahrenheita, automatyczne wyłączanie oraz funkcja HOLD, ten termometr zapewnia nie tylko precyzyjne pomiary temperatury, ale także wygodę i łatwość obsługi.
Termometr spożywczy testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu. Sonda do żywności mrożonej.
Urządzenie współpracujące z aplikacją mobilną
Termometr do spieniania mleka HENDI to niezawodne narzędzie, które ułatwia osiągnięcie doskonałej piany mlecznej do kawowych napojów.
Szybki, dokładny przyrząd do pomiaru temperatury testo 926 - dla sektora spożywczego. Opcjonalny futerał ochronny TopSafe czyni przyrząd odpornym na zabrudzenia i dzięki temu jest on idealny do zastosowań w wielkich kuchniach, hotelach, restauracjach i w przemyśle spożywczym.
Termometr spożywczy testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu. Sonda do żywności mrożonej.
Przyrząd do pomiaru różnicy temperatur, współpracujący z aplikacją mobilną.
Termometr cyfrowy z sondą marki HENDI to niezastąpione narzędzie dla profesjonalistów w branży gastronomicznej oraz pasjonatów gotowania. Zapewnia szybki, dokładny i niezawodny odczyt temperatury w szerokim zakresie, przy jednoczesnym zachowaniu bezpieczeństwa i higieny.
Ceniony i bardzo popularny wśród inspektorów żywności miernik temperatury
Zestaw termometrów do steków z sondą marki HENDI to niezbędny zestaw dla każdego kucharza, który dba o precyzję i doskonały smak swoich potraw.
Mały termometr na podczerwień, futerał TopSafe i bateria.
Miernik do pomiaru temperatury - zakres pomiarowy od -50 do +300°C. Zgodny z HACCP oraz normą EN (IP67). Wodoodporny termometr do żywności.