Elegancki nóż Santoku szefa kuchni

Szwajcarskie eleganckie wykonanie i perfekcja, wyważone ostrze. Nóż szefa kuchni Santoku, idealny do siekania i krojenia. Nóż posiada ryflowane ostrze, dzięki któremu krojone kawałki warzyw, owoców lub mięsa i ryb nie przyklejają się, co sprawia, że przyrządzanie dań jest szybsze i przyjemniejsze. Wszystko dokładnie pokroisz w kostkę lub posiekasz. Nóż polecamy do codziennych zadań w kuchni komercyjnej oraz domowej.

Perfekcyjna forma łączy się z funkcjonalnością, gdzie 17-centymetrowy nóż z ostrzem ze szlachetnej stali Santoku Wood z ryflowanym ostrzem został zainspirowany japońskimi nożami, słynącymi na całym świecie z najwyższej precyzji i solidności. Jego nazwa oznacza w tłumaczeniu z japońskiego „nóż trzech cnót” i doskonale odzwierciedla jego imponującą wielofunkcyjność. Jeśli do takich właściwości dodamy ciepło i elegancję drewnianej rękojeści, otrzymujemy nóż do krojenia każdego rodzaju mięsa, ryb, owoców i warzyw – prawdziwy ideał.

Noża nie można myć w zmywarce.

Główne cechy

  • Nóż do siekania i krojenia w plastry
  • Przeznaczony do codziennych zadań
  • Wyprodukowany w Szwajcarii
  • Ryflowane ostrze
  • Ergonomiczna rękojeść wykonana z drewna klonowego

Dane techniczne:

Wysokość: 14 mm
Długość: 292 mm
Szerokość: 46 mm
Waga: 103 g
Kucie: brak
Rodzaj ostrza: Ryflowane
Długość ostrza: 17 cm
Materiał: Klon
Kolor: Brązowy
6.8520.17G

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze ryflowane
Długość ostrza (cm)
17

16 innych produktów w tej samej kategorii: