Nóż szefa kuchni Santoku Victorinox

Nóż Santoku z serii Swiss Classic z rączką w intensywnym czerwonym kolorze. Jest to nóż do siekania, porcjowania i krojenia w kostkę, którego nie może zabraknąć w porządnej kuchni komercyjnej lub u miłośników amatorów gotowania. Zainspirowany kuchnią japońską, wielozadaniowiec poradzi sobie z krojeniem wielu różnorodnych składników. Gładkie, proste i niezwykle ostre ostrze posieka warzywa lub owoce, pokroi mięso i ryby. Natomiast ryflowane ostrze sprawia, że jest zmniejszone tarcie między ostrzema i krojonym materiałem i składniki nie przyklejają się. Dlatego też praca w kuchni z tym nożem przebiega sprawnie i szybko.

Nóż może być myty w zmywarce

Główne cechy

  • Nóż szefa kuchni santoku
  • Proste sztywne ostrze
  • Idealnie wyważony o optymalnym kształcie
  • Wyprodukowany w Szwajcarii
  • Wysokiej jakości stal
  • Ergonomiczna rękojeść wykonana z TPE

Dane techniczne:

Wysokość: 18 mm
Długość: 298 mm
Szerokość: 50 mm
Waga: 107 g
Kucie: nie
Rodzaj ostrza: Ryflowane
Długość ostrza: 17 cm
Materiał: TPE
Kolor: Czerwony
6.8521.17G

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze ryflowane
Długość ostrza (cm)
17

16 innych produktów w tej samej kategorii: