320,00 zł brutto
Długość ostrza: 22 cm
Elegancki nóż z drewnianą rączką, przeznaczony do porcjowania kawałków mięsa, wędlin lub warzyw.
Długość ostrza: 18 cm
Typ ostrza Santoku
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Nóż szefa kuchni z 18 cm ostrzem to wyjątkowy produkt, który niesie ze sobą historię i innowację. Przełom technologiczny, który miał miejsce w 1905 roku, zapoczątkował rewolucję w produkcji noży. Wówczas niemiecki producent noży Friedr. Dick przeprowadził szczegółowe badania projektów noży, które do tej pory były powszechne. Dotychczasowe noże miały rękojeści przytwierdzone do kutego ostrza za pomocą trzech nitów, co powodowało, że wiele noży różnych producentów było niemal identycznych. Jednak Friedr. Dick opracował serię noży 1905, która wyróżniała się spośród wszystkich dotychczasowych projektów.
Nóż z serii 1905 nie tylko prezentuje się pięknie, ale także jest niezwykle ostry. Stal chromowa X50CrMoV15, z której wykonane jest ostrze, zapewnia długotrwałą ostrość. To właśnie ta cecha umożliwia efektywne i przyjemne użytkowanie noża na co dzień. Ostrze jest dwukrotnie naostrzone, co sprawia, że jest niezwykle ostre.
W przypadku noży F. DICK ważna jest odpowiednia pielęgnacja i konserwacja. Nigdy nie zaleca się mycia noża w zmywarce. Po użyciu zaleca się natychmiastowe umycie noża w czystej wodzie, a następnie osuszenie go delikatną ściereczką. Istnieje wiele informacji i przydatnych wskazówek dotyczących pielęgnacji, przechowywania i ostrzenia noża, które można znaleźć w instrukcjach obsługi.
Nóż szefa kuchni z 18 cm ostrzem jest nie tylko narzędziem do krojenia i przygotowywania potraw, ale również wyrazem pasji do gotowania i sztuki kulinarnej. Jego solidna konstrukcja, ostrość ostrza i ergonomiczny design sprawiają, że jest niezastąpionym narzędziem w każdej kuchni. Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym szefem kuchni, czy pasjonatem gotowania, ten nóż spełni Twoje oczekiwania i zapewni wyjątkowe doświadczenia kulinarne.
Wysokość: | 18 mm |
Długość: | 300 mm |
Szerokość: | 45 mm |
Waga: | 300 g |
Kucie: | nie |
Rodzaj ostrza: | Santoku |
Długość ostrza: | 18 cm |
Materiał: | tworzywo |
Kolor: | Czarny |
Długość ostrza: 22 cm
Elegancki nóż z drewnianą rączką, przeznaczony do porcjowania kawałków mięsa, wędlin lub warzyw.
Nóż dla szefa kuchni i dla pasjonatów gotowania. Ostrze tego noża osiąga 20cm długości. Rączka jest ergonomiczna i wykonana z Micarty.
Nóż 4171 PG ma długość 17 cm oraz wagę na poziomie 127 g.
Profesjonalny nóż do filetowania o długości 17cm a także z rękojeścią z tuji.
Widelec profesjonalny Victorinox, Swiss Modern koloru brązowego o długości 15cm.
Nóż do plastrowania z kolekcji NO. 1 który idealnie nadaje się dla profesjonalistów i pasjonatów gotowania. Długość ostrza: 31cm.
Długość ostrza: 17 cm.
Nóż do siekania, porcjowania i krojenia w plastry.
Profesjonalny nóż do grillowania w kolorze czerwonym z ostrzem o długości 30cm które idealnie dopasowuje się do zadań które są wykonywane przy grillowania.
Nóż do wszelakich zadań o niebywałej wytrzymałości i wygodzie.Ostrze noża osiąga 21 cm.
Długość ostrza: 18 cm
Ostrze ryflowane
Długość ostrza: 17 cm
Wykonany z wysokiej jakości stali, kuty nóż do siekania, krojenia i plastrowania.
Elegancki nóż do porcjowania ze stali i pięknego akrylu. Długość widełek 21cm.
Oto elegancki nóż Santoku z ryflowanym ostrzem Swiss Modern Victorinox, pochodzący z Szwajcarii i jest idealny do krojenia mięsa, owoców i warzyw.
Nóż ryflowany i profesjonalny dla szefa kuchni o długości 17cm, marki Victorinox.
Idealnie zbalansowany i ekskluzywny nóż marki Dick z serii Premier Plus. Długość ostrza: 21 cm.
Nóż do filetowania typu classic o długości ostrza 16cm w kolorze czarnym.