Profesjonalny nóż o długości 30 cm, Giesser

Nóż jest unikalny pod względem kształtu, budowy i wykonania. Wielu osobom na pierwszy rzut oka 30-centymetrowa klinga może wydawać się nieco przerażająca. Jednak nie ma powodów do obaw. Ten nóż nie jest zbyt ciężki i zapewnia precyzyjne i bezpieczne cięcia. Ręcznie wytwarzane ostrze wzmacnia i wykorzystuje zalety długiej klingi. Może być używany w różnych zastosowaniach, zarówno jako nóż do mięsa, jak i nóż kuchenny, zarówno na grillu, jak i w kuchni. Wyróżnia się doskonałym prowadzeniem cięcia. Każde cięcie staje się prawdziwą przyjemnością. Ważne jest jednak nie tylko ręczne wykonanie tego arcydzieła. W GIESSER przykładamy również ogromną wagę do wykorzystania nowoczesnych maszyn i urządzeń. Proces hartowania ostrzy odbywa się w najnowocześniejszej technologii próżniowej, podczas którego klingi podgrzewane są do 1050°C, a następnie chłodzone azotem. Wynikiem są ostrza o twardości 56-57 HRC, gwarantujące najlepszą trwałość krawędzi tnącej. Specjaliści od noży GIESSER przywiązują również dużą wagę do wyboru i wykonania uchwytów.

Niezwykłym elementem jest również uchwyt. Pomarańczowo-żółto-czarny wykonany z wysokiej jakości akrylu. Każdy uchwyt jest unikatowy, ponieważ każda okładka ma nieco inny wzór, a kształt uchwytu jest precyzyjnie dopasowany do potrzeb użytkownika. Ten nóż kuchenny doskonale leży w dłoni i znakomicie wspomaga bezpieczne cięcie. Ale uwaga! Ten nóż jest wyjątkowo ostry i należy go używać z należytym szacunkiem. Ten wyjątkowy i cenny nóż kuchenny należy zawsze myć ręcznie z ostrożnością i przechowywać w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci).

Dane techniczne:

  • Długość ostrza: 30cm
  • Ostrze wykonane ze stali chromo-molibdenowej
  • Rękojeść wykonana z akrylu o wysokiej jakości
  • Całkowita długość: ok.45cm
  • Ostrze skierowane ku górze
  • kolor: pomarańczowy
  • kod producenta: 1900 s 30 so
1900 s 30 so

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
30

16 innych produktów w tej samej kategorii: