• Deski do krojenia

Filtruj według

Marka

Marka

Cena

Cena

  • 86,00 zł - 373,00 zł

Aktywne filtry

Deska do krojenia 47,5 x 32 cm. APS 00955
Aps-Germany
Cena 98,00 zł netto
120,54 zł brutto

Ryflowana drewniana deska do krojenia pieczywa z tacą na okruchy. Cztery antypoślizgowe nóżki zapobiegają niekontrolowanemu przesuwaniu. Masywne wykonanie.

nicht spülmaschinengeeignetstapelbarmit Antirutsch-Füßchen

Dostępne również :

00956 - 53.0x 32.5 cm

00957 - 60.0 x 40.0 cm

 Deska do krojenia GN 1/1. APS 00956
Aps-Germany
Cena 106,00 zł netto
130,38 zł brutto

Ryflowana drewniana deska do krojenia pieczywa z tacą na okruchy. Cztery antypoślizgowe nóżki zapobiegają niekontrolowanemu przesuwaniu. Masywne wykonanie.

nicht spülmaschinengeeignetstapelbarmit Antirutsch-Füßchen

Dostępne również :

00955 - 47.5 x 32.0 cm

00957 - 60.0 x 40.0 cm

Deska do krojenia 60 x 40 cm. APS 00957
Aps-Germany
Cena 124,00 zł netto
152,52 zł brutto

Ryflowana drewniana deska do krojenia pieczywa z tacą na okruchy. Cztery antypoślizgowe nóżki zapobiegają niekontrolowanemu przesuwaniu. Masywne wykonanie.

nicht spülmaschinengeeignetstapelbarmit Antirutsch-Füßchen

Dostępne również :

00955 - 47.5 x 32.0 cm

00956 - 53.0x 32.5 cm

Drewniane deski do krojenia

Najbardziej popularne i powszechnie użytkowane w każdym domu, deski kuchenne wykonane z drewna. Są bardzo trwałe a odpowiednio zaimpregnowane i zabezpieczone posłużą nam wiele lat. Nie sposób wyobrazić sobie krojenia warzyw, mięsa lub chleba bez podłożenia pod nie deski, a ich popularność wynika z faktu, że są bardzo trwałe.

Deski kuchenne z drewna wymagają odpowiedniej pielęgnacji, z czego nie każdy zdaje sobie sprawę. W trakcie użytkowania i krojenia składników na deskach z drewna, wszystkie intensywne zapachy a także smaki są przez nie pochłaniane, dlatego należy odpowiednio dbać o drewniane deski kuchenne. Nie należy ich myć w zmywarce, a po każdym użytkowaniu umyć pod bieżącą wodą z delikatnym płynem do mycia naczyń i osuszyć. Są bardzo higieniczne i wszystkie nacięcia powstałe w trakcie krojenia zasklepiają się, dzięki czemu resztki jedzenia nie pozostają na desce i nie rozwijają się na niej bakterie. Mają też bardzo ważną zaletę. Deski do krojenia wykonane z drewna nie tępią noży, co także jest bardzo doceniane wśród szefów kuchni.

Deski plastikowe do krojenia

Zyskują na popularności i posiadają wiele zalet. Może nie są tak trwałe jak deski drewniane ale na pewno nie chłoną zapachów i smaków, co stanowi także pewną alternatywę. Można na nich przyrządzać potrawy każdym nożem, stalowym lub ceramicznym bez obawy o stępienie ostrza. Jednakże zarysowania na desce wykonanej z plastiku, nie zasklepiają się i może w tych miejscach zbierać się brud, który będzie pożywką dla bakterii. Jednakże cena deski do krojenia wykonanej z plastiku jest niższa niż drewnianej i można pozwolić sobie na jej częstszą wymianę.