Trybownik bardzo elastyczny, 15 cm, Giesser

Nóż przeznaczony dla zakładów przetwórstwa mięsnego, rzeźni i masarni. Posiada elastyczne ostrze wykonane ze stali chromowo-molibdenowej o długości 15 cm. Nóż posiada wąską zakrzywioną klingę ku górze, co przekłada się na ergonomiczną i przyjazną pracę dla nadgarstka. Kształt ostrza ułatwia cięcie ciągnące. Wypolerowane na wysoki połysk zyskuje dodatkową ochronę przed korozją a także zachowanie krawędzi.

Standardowy uchwyt jest ergonomiczny, wykonany z tworzywa sztucznego TPE. Posiada na swej powierzchni chropowatą fakturę, dzięki której rękojeść jest antypoślizgowa. Nóż bardzo dobrze leży w dłoni a wysunięty nosek chroni przed przypadkowym zsunięciem się dłoni na krawędź ostrza.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza 15 cm
  • Całkowita długość: 29 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze zakrzywione, bardzo elastyczne i wąskie
  • Rękojeść wykonana z TPE, ergonomiczna, antypoślizgowa
  • Przeznaczenie: nóż do trybowania, dla rzeźni i masarni
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski, żółty, czerwony, zielony
  • Kod producenta: 2535 15
2535 15

Opis

Elastyczność ostrza
Bardzo elastyczne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
15

Specyficzne kody

ean13
4010303000245

Zobacz także

16 innych produktów w tej samej kategorii: