188,19 zł brutto
Zaostrzony nóż ząbkowany o długości 31cm.
(5,54 zł 1)
Nóż ze stali nierdzewnej o falistym ostrzu o długości 8,7cm.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Oprócz uniwersalnych noży uniwersalnych w każdej dobrze zaopatrzonej kuchni powinny znaleźć się również noże specjalne. U nas znajdziesz również wysokiej jakości noże Thermohauser, przeznaczone do krojenia do bułek lub używane każdego dnia w trakcie śniadań. Podobnie jak nóż do użytku domowego wyposażone są w ostrze wykonane ze stali nierdzewnej oraz posiadają rękojeść z tworzywa sztucznego w kolorze niebieskim.
Oprócz długości i kształtu ostrza, szlif ostrza odgrywa ważną rolę w wyborze odpowiedniego noża. Na przykład noże z gładką krawędzią bez problemu ślizgają się po mięsie lub rybach, a nóż z ząbkowaną krawędzią idealnie nadaje się do krojenia świeżej skórki chleba.
Aby przedłużyć żywotność domowego noża, należy o niego szczególnie dbać. Oznacza to, że noże najlepiej czyścić pod bieżącą gorącą wodą. Regularne ostrzenie specjalnymi narzędziami do ostrzenia oraz staranne czyszczenie sprawiają, że ostrze jest trwałe, szczególnie w ciągłym użytkowaniu. Do użytku w piekarniach zalecamy używanie noży do ciasta, które mogą kroić z obu stron, a także służyć jako łopatka do ciasta.
Zaostrzony nóż ząbkowany o długości 31cm.
Nóż do filetowania ryb półelastyczny 15 cm niebieski
Zestaw do porcjowania
Długość ostrza: 20 cm
Długość widelca: 15 cm
Nóż dla perfekcjonistów, szefów kuchni czy też zwykłych pasjonatów gotowania. Krótki nóż o długości ostrza 12 cm który potrafi wiele zdziałać i zachować swoje właściwości na bardzo długo.
Profesjonalny nóż do filetowania o długości 20cm.
Sztywne ostrze, długość 20 cm
Nóż dla wędkarzy do filetowania ryby o długości ostrza 10cm i całkowitej długości 214 mm. Jest on ząbkowany i elastyczny.
Długość ostrza: 20 cm
Nóż z kutej stali z prostym ostrzem.
Długość ostrza 25 cm.
Szerokie ryflowane ostrze.
Nóż do krojenia chleba 18cm, niebieska rączka.
Nóż dla szefów kuchni którzy cenią sobie perfekcję i wygodę. Idealnie zbalansowany nóż i wykonany z wybitnie trwałych materiałów. Długość ostrza: 15cm
Długość ostrza: 26 cm.
Nóż z długim ostrym i ząbkowanym ostrzem, przeznaczony do krojenia chleba, ciast i tortów.
Długi i cienki nóż do plastrowania. Ostrze tego noża posiada 30 cm długości i 1,9 mm szerokości. Rękojeść to Pro-grip wykonana z PP oraz TPE.
Nóż do warzyw o długości 11 cm i rękojeścią z serii P-Grip.
Długość ostrza: 20 cm.
Nóż z szerokim ostrzem, który poradzi sobie z pokrojeniem mięsa i wędlin, warzyw i owoców.
Szeroki nóż do filetowania ryb o długości 21 cm ostrza ze stali nierdzewnej. Rączka tego noża wykonana jest z PP i TPE.