Nóż Santoku Swiss Classic - profesjonalne narzędzie dla szefa kuchni

Nóż Santoku z kolekcji Swiss Classic marki Victorinox to uniwersalne narzędzie, które jest nieodzowne dla szefa kuchni. Ten legendarny szwajcarski nóż zyskał uznanie w kuchniach komercyjnych, restauracjach, barach, firmach cateringowych, jak również w użytkowaniu domowym. Dzięki ryflowanemu ostrzu, porcje mięsa, ryb i siekane warzywa nie przyklejają się do ostrza, co znacznie ułatwia i przyspiesza proces przygotowywania dań.

Santoku, zainspirowany japońską koncepcją uniwersalnego noża kuchennego, doskonale sprawdza się podczas porcjowania, krojenia i siekania. Jego największą zaletą jest jednak wszechstronność - jest to nóż, który radzi sobie praktycznie ze wszystkim. Doskonale wyważony, lekki i o specjalnym kształcie, jest niezwykle wygodny w użytkowaniu i niezwykle funkcjonalny.

Główne cechy

  • Nóż przeznaczony do siekania, plastrowania i krojenia w kostkę
  • Wyprodukowany w Szwajcarii nóż Santoku
  • Nóż z ryflowanym ostrzem
  • Ergonomiczna rękojeść
  • Wyjątkowo ostre ostrze

Dane techniczne:

Wysokość: 18 mm
Długość: 298 mm
Szerokość: 50 mm
Waga: 107 g
Styl ostrza: chiński
Kucie: brak
Rodzaj ostrza: Ryflowane
Długość ostrza: 17 cm
Materiał: TPE
Kolor: Czerwony

Nóż Santoku Swiss Classic to niezawodne narzędzie, które spełni oczekiwania najbardziej wymagających szefów kuchni. Ciesz się precyzją i wygodą podczas przygotowywania potraw i dodaj do swojej kuchni ten profesjonalny nóż, który z pewnością sprosta wszelkim wyzwaniom kulinarnym.

6.8521.17B

Opis

Elastyczność ostrza
Sztywne
Rodzaj ostrza
Ostrze ryflowane
Długość ostrza (cm)
17

16 innych produktów w tej samej kategorii: