Nóż Giesser do filetowania ryb

Nóż niemieckiej marki Giesser przeznaczony do filetowania ryb. Polecany szczególnie dla pracowników przemysłu rybnego. Ostrze zakrzywione, wąskie i elastyczne. Wykonane ze stali chromowo-molibdenowej i wypolerowane na wysoki połysk w celu jeszcze lepszej ochrony przed rdzą a także zapewnienie lepszej trwałości ostrza.

Uchwyt wykonany z tworzywa sztucznego TPE, przyjemnego w dotyku, z chropowatą strukturą na powierzchni, która sprawia lepsze przyleganie rękojeści do ręki. Nóż bardzo dobrze leży w dłoni, także dzięki ergonomicznej formie. Nosek zabezpiecza przed przypadkowym ześlizgnięciem się dłoni na krawędź ostrza noża.

Plastikowy uchwyt jest dopuszczony do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania następujących przepisów prawnych (każdy ze wszystkimi dodatkami i w wersji obowiązującej w chwili składania niniejszego oświadczenia):

  • Rozporządzenie (WE) nr 1935/2004 w sprawie materiałów i wyrobów (w tym aktywnych i inteligentnych materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością) przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG – w obecnie obowiązującym wersja.
  • Rozporządzenie (UE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i przedmiotów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Noże można myć w zmywarce. Jednak w celu ochrony krawędzi tnącej zalecamy czyszczenie ręczne.

Najważniejsze cechy noża:

  • Długość ostrza: 21 cm
  • Długość całkowita: 35,5 cm
  • Ostrze ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowej
  • Ostrze zakrzywione, wąskie, elastyczne
  • Uchwyt z TPE, ergonomiczny, antypoślizgowy
  • Przeznaczenie: nóż do filetowania ryb
  • Dostępne kolory: czarny, niebieski i żółty
  • Kod producenta: 2275 21
2275 21

Opis

Elastyczność ostrza
Elastyczne
Rodzaj ostrza
Ostrze standardowe
Długość ostrza (cm)
21

Specyficzne kody

ean13
4010303013054

16 innych produktów w tej samej kategorii: