• Noże do filetowania ryb

Filtruj według

Marka

Marka

Cena

Cena

  • 23,00 zł - 431,00 zł

Elastyczność ostrza

Elastyczność ostrza

Rodzaj ostrza

Rodzaj ostrza

Długość ostrza (cm)

Długość ostrza (cm)

Każde danie wymaga zastosowania odpowiednich przyborów kuchennych, takich jak na przykład noże do filetowania ryb. Z ich pomocą ryba każdego gatunku będzie dokładnie oczyszczona i przygotowana do dalszej obróbki. Jeśli chcesz mieć pewność, że sięgasz wyłącznie po profesjonalne noże do filetowania ryb, zapoznaj się ze szczegółami naszej oferty Wamma.

Aktywne filtry

Nóż do filetowania Giesser 7365 20
Giesser Messer GmbH
Cena 71,00 zł netto
87,33 zł brutto

Nóż do wędlin i ryb, ostrze matowe polerowane, czubek szpiczasty, długość ostrza 20 cm.

Ostrze bardzo elastyczne.
Długość całkowita z rączką: 34 cm.

Oznaczenie: 7365 20.

Kolor rączki: czarny, niebieski, żółty

Nóż do filetowania, Giesser 7365 22
Giesser Messer GmbH
Cena 77,00 zł netto
94,71 zł brutto

Nóż do wędlin i ryb, ostrze matowe polerowane, czubek szpiczasty, długość ostrza 22 cm.

Ostrze bardzo elastyczne.
Długość całkowita z rączką: 36 cm.

Oznaczenie: 7365 22.

Dostępne kolory: czarny, żółty.

Czym wyróżnia się nóż do filetowania ryb?

Noże do filetowania ryb znacząco ułatwią przygotowywanie ryb do spożycia. Ich precyzyjne, elastyczne ostrza dotrą do każdego fragmentu mięsa i pozwolą oddzielić je od ości i skóry. W ten sposób bez problemu uda Ci się wydzielić filety. Znacznie usprawnia i upraszcza to późniejsze przyrządzenie z nich potraw. Samo jedzenie starannie wyfiletowanej ryby również jest przyjemniejsze. W naszej ofercie każdy znajdzie odpowiedni dla siebie profesjonalny nóż do filetowania ryby. Prezentujemy przede wszystkim propozycje od marek znanych szefom kuchni, takich jak Giesser, Victorinox czy IVO. Każdy nasz nóż do filetowania ryby charakteryzuje się więc starannym wykonaniem i dużą skutecznością podczas pracy. 

Na jakie kwestie zwrócić uwagę, wybierając noże do ryb?

Poszczególne noże do filetowania mięsa ryb różnią się pomiędzy sobą niektórymi parametrami. Dostępne są modele o różnym poziomie elastyczności i długości. Aspekty te warto dostosować do trybu pracy, indywidualnych oczekiwań, a także specyfiki konkretnych gatunków ryb. Inny będzie na przykład nóż dedykowany do plastrowania łososia, a inny do odgławiania ryb. Zawsze warto jednak sprawdzić, czy nóż do filetowania mięsa posiada rękojeść z antypoślizgowego materiału. Pozwala to zwiększyć kontrolę nad ruchami wykonywanymi podczas obróbki. Jest to niezwykle istotne, aby praca z rybami była precyzyjna. Nie bez znaczenia jest także to, z jakiego typu stali wykonane jest ostrze noża. Warto wybrać tutaj produkty wysokiej jakości, które posłużą przez bardzo długi czas. Noże do filetowania ryb spełniające powyższe standardy przygotowaliśmy w naszym sklepie internetowym Wamma.